Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ: Συμφωνία Αλήθειας με κάθε Έλληνα

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκινώντας στην ομιλία του, δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην 81η ΔΕΘ. «Είμα...

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκινώντας στην ομιλία του, δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην 81η ΔΕΘ. «Είμαι εδώ να μοιραστώ μαζί σας, αντιλαμβάνομαι την ιστορική ευθύνη, δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα για να οδηγήσουμε την πατρίδα μας έξω από την κρίση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας: «Η παροχολογία δεν έχει καμιά θέση από το βήμα της ΔΕΘ, δεν θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις, δεν θα δώσω χρήματα που δεν υπάρχουν». 
«Είμαι εδώ για να υπογράψουμε μια συμφωνία αλήθειας με τον κάθε Έλληνα κι την κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά», προσέθεσε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Τσίπρας δεν διδάχτηκε τίποτα, συνεχίζει αμετανόητος και προκλητικός, διχάζει, δίνει ανεύθυνες υποσχέσεις, δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση, υπονομεύει βάναυσα τη λειτουργία των θεσμών. Όσο και να προσπαθεί να βάλει το κουστούμι του μεταρρυθμιστή έχει μόνο στο μυαλό του την εξουσία, συνέχισε, και συμπλήρωσε: ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει φτώχεια.
«Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, να φύγει ο Τσίπρας το συντομότερο», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης. «Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες. Επτά χρόνια κάποιοι πίστεψαν ότι ήταν η ευκαιρία να κλείσουμε τους λογαριασμούς με όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, σημείωσε και προσέθεσε: 'Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας. Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση, υπονόμευσε και υπονομεύει τους θεσμούς. Προτείνω ένα σχέδιο για το μέλλον και δεν αναλύω το παρελθόν. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγών για ένα καλύτερο αύριο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μειώσεις φόρων - Δουλειές για τους πολλούς - Δίκαια ανακατανομή του πλούτου 
«Καταθέτω τον οδικό χάρτη για το μέλλον. Προτείνω μια συμφωνία αλήθειας, ανάμεσα μας, για να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα καλύτερα», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Σήμερα δίνουμε ένα τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού. Σας ζητώ να με αντιμετωπίσετε ως κάποιον που δουλεύει πολύ σκληρά για τα συμφέροντα των πολλών και όχι τα λίγα. Με συνέπεια για την ανάταση της χώρας».
«Η Ελλάδα χρειάζεται αναγέννηση. Χρειαζόμαστε όραμα για την μεταμνημονιακή πολιτική. Να επιδιώκει την Αριστεία και την επιβράβευση, να δημιουργεί συλλογικά πρότυπα», ανέφερε.

«Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να δημιουργήσει πλούτο, δίκαια ανακατανομή του πλούτου. Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, να επιστρέψουμε στις αξίες της ζωής, στην αξιοκρατία και στη διαφάνεια, στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:
«Οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, με επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς και όχι για το κόμμα και τους κολλητούς», τόνισε. 
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μειώσεις φόρων - Δουλειές για τους πολλούς - Δίκαια ανακατανομή του πλούτου 
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει 1,5 δισ. ευρώ εξοικονόμηση από τις στοχευμένες παρεμβάσεις του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ τον πρώτο χρόνο.

Εξάλλου, έκανε λόγο για μείωση 50% στο τέλος της ΕΡΤ, ενώ είπε ότι η κρατική τηλεόραση πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως ένα όργανο προπαγάνδας.
Έκανε λόγο για εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.
Τόνισε ότι οι προτάσεις της ΝΔ είναι μετρημένες και απολύτως κοστολογημένες.
«Αρκετά με τους λαϊκιστές που μικραίνουν τη χώρα μας», είπε και τόνισε: «Δεν έχουν το θάρρος να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό για τις ευθύνες που και αυτός πρέπει να αναλάβει. Ας τους δείξουμε την έξοδο, ας τους στείλουμε σπίτι τους να αναπνεύσουμε επιτέλους ελεύθερα».

Τηλεοπτικές άδειες
Πρώτη φορά τίθεται ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Αναφερόμενος στο ζήτημα της αδειοδότητης των καναλιών είπε ότι «οι τηλεοπτικές άδειες έχουν μόνο ένα σκοπό την κατάργηση της πολυφωνίας και της δημιουργίας μιας νέας διαπλοκής, ελεγχόμενη από την κυβέρνηση». Προσέθεσε ότι η λειτουργία της Βουλής είναι στα όρια της συνταγματικότητας.
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μειώσεις φόρων - Δουλειές για τους πολλούς - Δίκαια ανακατανομή του πλούτου 
Επιστροφή στην κανονικότητα, είμαστε ανάχωμα στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Δεν θα ανεχτούμε άλλα παιχνίδια με τους θεσμούς, δεν θα ανεχτούμε την αμφισβήτηση της αστικής δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Η Βουλή των Ελλήνων θα κρίνει τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης». «Λειτουργούμε μέσα το κτίριο της Βουλής και όχι στο περιστύλιο της».

Όχι σε απολύσεις στο Δημόσιο, όχι και σε αυξήσεις
«Η ανάσα των 2 δισ. από τα πλεονάσματα και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα μας βοηθήσουν να πάρουμε ανάσα. Χρειάζεται όμως να μην διαταραχτεί η δημοσιονομική ισορροπία», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο περικοπών, στο Δημόσιο, τονίζοντας όμως ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, μόνο αξιολογήσεις. Καταργούνται φορείς του Δημοσίου. Δεν θα γίνουν οι προβλεπόμενες αυξήσεις στους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Μείωση ΕΝΦΙΑ 
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μειώσεις φόρων - Δουλειές για τους πολλούς - Δίκαια ανακατανομή του πλούτου 
Η αύξηση των φόρων αποδείχτηκε κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική. Κανένας Έλληνας δεν μπορεί να υπερφορολογείται για να στηρίζεται ένα πελατειακό κράτος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ εξήγγειλε μέτρα άμεσης μείωσης της φορολογίας, υπό την προϋπόθεση της μείωσης των πλεονασμάτων: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος δύο ετών, 20% τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο, στο 24% η φορολόγηση των επιχειρήσεων τον πρώτο χρόνιο, στο 20% τον δεύτερο. Στο 13% επανέρχεται ο φόρος για τα αγροτικά προϊόντα. Καταργείται ο φόρος των καυσίμων.

Φορολογικά κίνητρα
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, σε γενναία φορολογικά κίνητρα σε όσους επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται με ίδια κεφάλαια και στη δημιουργία νομικού πλαισίου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των επιχειρήσεων, και για χωροταξικό σχεδιασμό για να μην αμφισβητούνται εκτάσεις.
«Η μεταρρύθμιση του ίδιου του κράτους είναι η απαραίτητη μεταρρύθμιση για την υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε: Χρειαζόμαστε ένα κράτος που θα σέβεται τα χρήματα του πολίτη, ένα κράτος που θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του με ευελιξία. Θα επιβάλλει παντού την ηλεκτρονική υπογραφή για να μπορούν οι πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι.
Παρεμβάσεις για τα κόκκινα δάνεια
Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για παρεμβάσεις στις τράπεζες για να καθαρίσουν τα κόκκινα δάνεια, να ανακουφιστούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να έχουν δεύτερη ευκαιρία, όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους.
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μειώσεις φόρων - Δουλειές για τους πολλούς - Δίκαια ανακατανομή του πλούτου 
Είπε ότι θα προχωρήσουν και παρεμβάσεις σχετικά με τις προσαυξήσεις για χρέη στο Δημόσιο.
Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για την κρίση, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Πρέπει όλοι τώρα να βάλουμε πλάτη. Δεν επιτρέπεται να λείπε κανείς από αυτή την προσπάθεια είναι το καθήκον σας, είπε συνεχίζοντας την ομιλία του στη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης.
Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ήταν μέχρι χθες απέναντι σε όλα τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, είτε πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις είτε τα καταψήφιζε στη Βουλή και τόνισε: Καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη εάν δεν δίνει ευκαιρίες σε εκείνους που η κρίση έπληξε σκληρά.

«Κουπόνι για τους παιδικούς σταθμούς»
Η κρίση έπληξε την οικογένεια με εξαρτώμενα μέλη, επισήμανε και είπε πως πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι η μέση ελληνική οικογένεια, «είναι για μένα στοίχημα», είπε και εξήγγειλε ανάμεσα σε άλλα, κουπόνι 180 ευρώ τον μήνα σε όσες οικογένειες δεν μπορούν να βάλουν το παιδί του σε παιδικό σταθμό. Επίσης, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη. «Θα δίνουμε στους δικαιούχους ρευστό και όχι κουπόνια για να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις προτεραιότητες τους».

«Τέλος στους μπαχαλάκηδες»
Το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να είναι φυτώριο για τους άριστους. Δεσμεύομαι για αλλαγές σε όσα έχει φέρει μια ιδεοληπτική κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να ανεχτώ φαινόμενα, όπου μερικοί μπαχαλάκηδες διέλυσαν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τέλος στην ανοχή σε όσους μετατρέπουν σε άβατο ολόκληρες γειτονιές, σε όσους κάνουν καταλήψεις, τα δικαιώματα των πολλών δεν θα συνθλίβονται από τους λίγους.
Όλα όσα σας είπα στηρίζονται σε μια Συμφωνία Αλήθειας, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο λαός χόρτασε με απάτες και αυταπάτες, χρειάζεται τολμηρή αναμέτρηση με την πραγματικότητα, τέλος στους ανεύθυνους, χρειάζεται αλήθεια σε ένα λαό που μορφώνεται και εργάζεται περισσότερο από κάθε άλλο στην Ευρώπη.
Η ΝΔ ενώνει για ακόμα μία φορά τον λαό. Η σημερινή κυβέρνηση είναι η τελευταία που ανεμίζει τις σημαίες του παρελθόντος για να κρύψει το μέλλον. Όσες φορές η πατρίδα ακολούθησε τον λαϊκισμό έζησε τραγωδίες
Καλώ σήμερα για συμπόρευση όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Μας ενώνουν η γλώσσα της κοινής λογικής και του ορθού λόγου, η πίστη στους θεσμούς και στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.
«Σήμερα εδώ, στη Θεσσαλονίκη, γεννιέται ο νέος πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός που οδηγεί σε μια περήφανη, ενωμένη και δυνατή Ελλάδα. Την Ελλάδα που δουλεύει ξανά. Την Ελλάδα που μας αξίζει.
Σας καλώ και σας παρακαλώ από αυτήν την προσπάθεια να μη λείψει καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας.
Είμαστε πολλοί περισσότεροι από ό,τι νομίζετε και είμαστε ενωμένοι για την Ελλάδα μας», είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.