HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ι.Μ.Καλαβρύτων & Αιγιαλείας: Τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων στο Αίγιο

Τ ο "Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου" με 24 χρόνια σημαντική παρουσία στον χώρο της ελληνικής μουσικής συνεχίζει για δεύτερη χρονιά ...

Το "Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου" με 24 χρόνια σημαντική παρουσία στον χώρο της ελληνικής μουσικής συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία του με το Πνευματικό Κέντρο "Νέοι Ορίζοντες" και τη "Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας" για τη λειτουργία "Τμήματος Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων".
Θα διδάσκονται: σαντούρι, κανονάκι, λαούτο, πολίτικο λαούτο, ούτι, σάζι, τζουμπούς, παραδοσιακό κλαρίνο, παραδοσιακή φλογέρα, καβάλ, λύρα πολίτικη, μαντολίνο και παραδοσιακά κρουστά.
Επίσης θα λειτουργήσει και φέτος το τμήμα Γυναικείας Χορωδίας Παραδοσιακών Τραγουδιών.
Οι μαθητές των οργάνων αλλά και τα μέλη της χορωδίας έχουν τη δυνατότητα με απλό και ευχάριστο τρόπο μέσα από γνωστά τραγούδια και μελωδίες να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν το ανατολικό μουσικό (τροπικό) σύστημα που αποτελεί τη βάση της παραδοσιακής και λαϊκής μας μουσικής, κεφαλαιοποιώντας ως αυριανοί καλλιτέχνες ή δημιουργοί, ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού.
Υπεύθυνοι του Τμήματος είναι: από το "Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου" ο Σάκης Παπαδημητρίου και από τη "Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας" ο Γρηγόρης Κακούρης.
Πληροφορίες: τηλ 6944144291 και 2691068180.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.