HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΡΝΕΣΙ: Τα νέα για τον μήνα Αύγουστο 2016

Αν κάποιος δεν είναι ευγνώμων με αυτά που έχει, δεν πρόκειται να είναι ευγνώμων με αυτά που θα αποκτήσει. Frank Clark Ό πως κάθε χρόνο...

Αν κάποιος δεν είναι ευγνώμων με αυτά που έχει, δεν πρόκειται να είναι ευγνώμων με αυτά που θα αποκτήσει. Frank Clark
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το φετινό Ιούλιο, το Δ.Σ του Συλλόγου μας συσκέφθηκε και κατέληξε στην οργάνωση των καθιερωμένων ετήσιων δραστηριοτήτων για το μήνα Αύγουστο. 
Το φετινό πρόγραμμα ήταν ξεκάθαρα διαφορετικό: Πέρα από τις πενθήμερες εκδηλώσεις που έπρεπε να οργανωθούν, ήταν και μια σειρά εργασιών που έπρεπε να λάβουν χώρα στο στο σχολείο του χωριού, ώστε αυτός να μπορεί να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί. 
Έτσι, με ομαδικό πνεύμα και σωστό συντονισμό, τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μας θυσίασαν τις θερινές του διακοπές για να οργανώσει τα πάντα στην εντέλεια. 
Το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016, λειτούργησε η κεντρική εκκλησία του χωριού για να τιμηθεί το ξωκλήσι του Σωτήρος που βρίσκεται στον κάμπο. Ελπίζουμε του χρόνου να γίνει κανονικά η λειτουργία στο ξωκλήσι την ημέρα εορτής του Σωτήρος. 
Στις 7 Αυγούστου 2016, εννιά Καρνεσιώτες μετέβησαν στο πιο όμορφο χωριό των Καλαβρύτων κατα εμάς και προμηθεύτηκαν ένα επαγγελματικό τραπέζι μπιλιάρδου, προσφορά του Συλλόγου Σοποτινών, το οποίο ήρθε να ολοκληρώσει το play room  στο υπό διαμόρφωση σχολείο στα Αλώνια, και τοποθετήθηκε δίπλα στο τραπέζι πινγκ πονγκ, το ποδοσφαιράκι, τα βελάκια, τα επιτραπέζια και πολλά ακόμα μέσα ψυχαγωγίας της νεολαίας του χωριού μας. 
Η εν λόγω προσφορά είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του Συλλόγου μας, να έρθει κοντά με όμορους δήμους. Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, ευχαριστεί από καρδιάς το Σύλλογο Σοποτίνων, τον πρόεδρο κύριο κύριο Σούλη Σοφιανόπουλο  καθώς και τη γραμματέα κυρία Αρετή Πράγια  για την προσφορά τους αυτή ενώ ευχόμαστε, η καλή συνεργασία των δύο Συλλόγων και των δύο χωριών να συνεχιστεί με αγαστό τρόπο και στο μέλλον. 
Τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016, ο Σύλλογος έδωσε το σύνθημα και όλοι οι Καρνεσιώτες ακολούθησαν βοηθώντας στον καθαρισμό των χώρων του σχολείου στα Αλώνια.
Τα λόγια είναι λίγα για να μεταφέρουμε την εικόνα που θα αντίκριζε κάποιος εκείνη την ημέρα. Σύσσωμοι και οι 32 Καρνεσιώτες, Μαρία Κωστοπουλου, Σοφία και Ηλίας Παπαηλιού, Ευγενία και Νικος Αθανασοπουλος, Αννα Τσικα, Ηλιας, Χρηστος, Σπυρος, Γιαννης, Αγγελικη Διαμαντοπουλου, Ρουλα Αναγνώστου, Σπήλιος Μπαλαφούτας, Δημητρης Αγγελος, Σπήλιος Αλεξόπουλος, Ράνια Αλεξοπουλου, Φλωρα Χατζηαναστασιου, Δωρα Παναγιώτα Τσίκα, Εφη, Θανάσης Τσίκας, Αρτεμις Λατρώνη, Παναγίωτης Καμζόλας, Νίκη Γεωργακοπούλου, Δωρα, Γιωργος, Θωμας Αργυροπουλος, έκαναν διάλειμμα από τις θερινές διακοπές τους και κατάφεραν να καθαρίσουν και να μεταμορφώσουν το στολίδι πια του χωριού μας, αυτό που με τόσο κόπο δημιούργησε από το μηδέν ο Σύλλογός μας και όλοι οι κάτοικοι του χωριού. 
Το σχολείο στα Αλώνια αποτελεί πια ένα πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού- πρότυπο, που παρόμοιο δεν θα βρει κανείς σε μεγαλύτερα χωριά, με πιο πολλούς πόρους και περισσότερους κατοίκους. Ευχή και επιθυμία του Συλλόγου μας είναι όλοι οι Καρνεσιώτες να απολαύσουν τις παροχές τους και να έρθουν κοντά. 
Την Τρίτη, 8 Αυγούστου 2016, μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μας, βοήθησαν τον συμπατριώτη μας κύριο Παπαγιαννόπουλο Ιωάννη, να ολοκληρώσει και την επισκευή των παραθύρων του σχολείο. Από τα παράθυρα, τελικά επισκευάστηκαν τα μισά ενώ ξύστηκαν και αλλάχθηκαν τα σπασμένα τζάμια και βάφτηκαν κατόπιν. Πρόκειται για μια εργασία που ο συγχωριανός μας κύριος Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος ανέλαβε χωρίς να λαμβάνει υπόψη το κόστος ενώ έχει δρομολογηθεί και η τοποθέτηση πορτοπαραθύρων στο αποχωρητήριο ενώ ελπίζουμε να καταφέρουμε να επισκευάσουμε όλα τα τζάμια – κουφώματα του σχολείου. 
Την Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016, ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του  Συλλόγου μας.Πραγματοποιήθηκε αγώνας Πάνω- Κάτω Ρούγας παίδων για πρώτη φορά! Τη Πεμπτη 11 αυγουστου  το απόγευμα,για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τα μικρά του χωριού έδωσαν βροντερό παρόν στις εκδηλώσεις, συμμετέχοντας σε αγώνες ταχύτητας, σκυταλοδρομίες αλλά και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. 
Το μέλος του συλλόγου Θοδωρης Γεωργακόπουλος ανέλαβε και έβγαλε εις πέρας την άρτια διεξαγωγή των αθλοπαιδιών και η Άρτεμις Λατρώνη για μια ακόμα φορά μας εξέπληξε ευχάριστα, αφού ανέλαβε την διοργάνωση του κρυμμένου θησαυρού, κάνοντας τους συμμετέχοντες να κουραστούν να λύνουν έξυπνους γρίφους μέχρι να φτάσουν στο θησαυρό. 
Την Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε και το καθιερωμένο ντέρμπι Πάνω – Κάτω Ρούγας. 
Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, νικήτρια ήταν η Κάτω Ρούγα με σκορ 4-3. Για την ιστορία, ήταν ο πέμπτος αγώνας και το συνολικό σκορ είναι 3-2 υπερ της Κάτω Ρούγας. Εν το μεταξύ, μας χαροποίησε ιδιαίτερα η εικόνα του γηπέδου που μετά από ενέργειες του Συλλόγου μας, βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση και απομένει η περίφραξη και ο φωτισμός του. 
Το Σάββατο 13 Αυγούστου ήρθε η στιγμή για το μεγάλο γλέντι. Οι γυναίκες του χωριού έκοψαν πατάτες και ετοίμασαν το κρέας που για πρώτη φορά αντικατέστησε τα παραδοσιακά σουβλάκια. 
Μετά την αθρόα προσέλευση κόσμου, το Δ.Σ είχε φροντίσει να στηθεί προτζέκτορας που «ταξίδεψε» τον κόσμο με την προβολή παλαιών φωτογραφιών. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Σπήλιος Μπαλαφούτας, στην ομιλία του, έκανε έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο συνολικό έργο του Συλλόγου και υποδέχτηκε το χορευτικό γκρουπ του χωριού μας. Αξίζει να τονίσουμε πως όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε των εκδηλώσεων, οι μικροί Καρνεσιώτες έκαναν εντατικά μαθήματα χορού από την Ευγενία Αθανασοπούλου, η οποία αντικατέστησε την Ελτίνα Ταβουλάρη. Μας συγκινεί όλους το ότι ένα τόσο μικρό χωριό διαθέτει το δικό του χορευτικό συγκρότημα ενώ όσον αφορά το γλέντι, κράτησε μέχρι πρωίας. 
Ευχαριστούμε θερμά τις αντιπροσωπίες από Λυκουρια και Σκοτανη που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Την Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016, έλαβε χώρα μια μαγευτική εκδήλωση στον ανακαινισμένο χώρο του σχολείου στα Αλώνια, πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τον Αρχαίο Κλείτωρα από την καρνεσιώτισσα Νίκη Γεωργακοπούλου.
Δέος ένιωσαν όσοι έδωσαν το παρόν στην ημερίδα και κατάφεραν να «ταξιδέψουν» στο χρόνο, βρίσκοντας τα ίχνη του Αρχαίου Κλείτωρα.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο αντιδήμαρχος κύριος Βασίλης Καρράς, ο οποίος ξεναγήθηκε στο ανακαινισμένο σχολείο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και έμεινε εντυπωσιασμένος από το ζήλο και τον εθελοντισμό που δείχνουν οι Καρνεσιώτες ενώ δεσμεύτηκε, στο μέλλον να παράσχει την βοήθειά του στο χωριό μας, όποτε κι αν του ζητηθεί. 
Ευχαριστούμε θερμά τη Νίκη Γεωργακοπούλου για την παρουσίαση της ημερίδας, καθώς και την Άρτεμις Λατρώνη για την επιμέλεια και το φωτισμό. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον Τάσο Γεωργακόπουλο για τα ηχητικά εφέ καθώς και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας, Δημήτρη Αλεξόπουλο για τα νόστιμα γλυκίσματα. 
Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προάγουν τον πολιτισμό και συνάμα μας βοηθούν να διατηρήσουμε ακέραια την πολιτιστική μας ταυτότητα, σε μια εποχή που οι αξίες, το παρελθόν, το από που προερχόμαστε, περνούν κρίση.
Την Τρίτη, 16 Αγούστου, το χωριό μας, έλαβε μέρος στο τουρνουά που διοργανώνει ο Σύλλογος Σειραιων στις Σειρές Καλαβρύτων μετά από πρόσκληση που δεχτήκαμε από την πρόεδρο κυρία Δήμητρα Κωνσταντινίδου, την οποία και ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε. 
Το Καρνέσι αγωνίστηκε με το Σοποτο και έχασε με σκορ 4-2. Αξίζει να σημειωθεί για ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον των φιλάθλων της ομάδας μας που μας βοήθησε φτάνοντας στο γήπεδο με 10 αυτοκίνητα σε προορισμό που βρισκόταν τουλάχιστον μία ώρα μακριά από το χωριό μας. 
Την Τετάρτη, 17 Αυγούστου, το καφενείο του χωριού μας διοργάνωσε λαϊκή βραδιά με ζωντανή ορχήστρα και βρήκαμε και πάλι την ευκαιρία για ξεφάντωμα.
Κορύφωση των εργασιών στο σχολείο στα Αλώνια
Στο πλαίσιο της μετατροπής του σχολείου στα Αλώνια από χώρο εγκατάλειψης σε πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού, ξεκίνησαν την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2016, έργα υποδομής ώστε το σχολείο να αποκτήσει και πάλι την εικόνα που του αξίζει. Συγκεκριμένα:
1)Πραγματοποιήθηκε περίφραξη του περιβάλλοντα χώρου μήκους 300 μέτρων και έγιναν διορθώσεις στην ήδη υπάρχουσα περίφραξη, ώστε να μπορεί να προχωρήσει το έργο της δενδροφύτευσης για τον καλλωπισμό του χώρου αλλά και να ασφαλιστεί το σχολείο.
2)Με τη βοήθεια του Δήμου και συγκεκριμένα του αντιδημάρχου κυρίου Βασίλη Καρρά, έγινε αγωγός 90 μέτρων ώστε να δημιουργηθεί αυλάκι που θα διώχνει τα νερά που μαζεύονται πίσω από το σχολείο, ώστε να αποφευχθεί τυχόν φθορά του κτηρίου.
3)Κατασκευάστηκε χώρος για τη συλλογή των αποχετευτικών λημμάτων.
Σιγά σιγά, το όραμα του πολυχώρου πολιτισμού και αθλητισμού που γεννήθηκε πριν τρία χρόνια παίρνει σάρκα και οστά.  

Όλοι μαζί οι Καρνεσαίοι σαν μια γροθιά μπορούμε τα πάντα. Για την αποπεράτωση των εν λόγω έργων, απαιτήθηκε σκληρή δουλειά επτά ημερών. Τις συγκεκριμένες ημέρες, ο ταμίας του Συλλόγου μας, κύριος Αντρέας Κωστόπουλος (Ντούρος) είχε αναλάβει την εποπτεία των εργασιών, βρισκόταν στο χώρο του σχολείου από τις 7 το χάραμα και έφευγε τελευταίος μετά τις 5 το απόγευμα και τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την προσφορά και την αυταπάρνηση του.
Προσωπικά και όντας στο τιμόνι του Συλλόγου, μετά τη δική σας επιλογή, αισθάνομαι κάτι παραπάνω από τυχερός για όσα βιώνω και για την ευκαιρία που μου δώσατε να μπορώ από το πόστο αυτό να υπηρετώ τον τόπο μου. 
Νιώθω την υποχρέωση να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον κύριο Αντρέα για τη σημαντική προσφορά του αλλά ταυτόχρονα πιστεύω πως και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου μας είναι τυχερά που βρίσκονται στο τιμόνι του συλλόγου αυτού. 
Ο Σύλλογός των Απανταχού Καρνεσιωτών δεν διαθέτει μεγάλα χρηματικά κεφάλαια αλλά ο πλούτος της καρδιάς και της θέλησής μας είναι μεγαλύτερος απ’ όσο φαντάζεται κανείς. 
Η αποπεράτωση του σχολείου στα Αλώνια απαιτεί πια ελάχιστες εργασίες για τις οποίες ο Δήμαρχος κύριος Γεώργιος Λαζουράς μας διαβεβαίωσε πως θα μας βοηθήσει να τις εκτελέσουμε ενώ την ίδια διαβεβαίωση μας παρείχε και ο αντιδήμαρχος κύριος Βασίλης Καρράς, στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που έκανα μαζί του, όπως και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κύριο Χρήστο Παπαγιαννόπουλο 
Κοινωνικά
Ο Βασίλης Ξενος ανέβηκε τα σκαλια της Εκκλησίας μαζί με την εκλεκτή της καρδια τους .το δσ τους ευχεται βιο ανθόσπαρτο και καλους απογονους, νεα μέλη του συλλογου μας..
Ευχαριστουμε τη Διαμαντω και Δήμητρα Παπαδημητροπουλου που προσφαιραν το ποσο των πενηντα ευρω εκαστος εις μνημη της μητερας τους Βαγγελιας Παπαδημητροπουλου

με πατριωτικούς χαιρετισμους για Δ.Σ. του συλλόγου Σπήλιος Μπαλαφούτας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.