HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τσάμπιονς Λιγκ: Η κληρωτίδα «μίλησε», τα «όργανα» άρχισαν

Ό λα τα είχε και η εφετινή κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, από «επικές» μάχες, ξεκάθαρα «φαβορί», αμφίρροπα γκρουπ μέχρι και μεγάλες... επισ...

Όλα τα είχε και η εφετινή κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, από «επικές» μάχες, ξεκάθαρα «φαβορί», αμφίρροπα γκρουπ μέχρι και μεγάλες... επιστροφές!
Της Ζέτας Κατσίκα sportotal.gr
Η 13η Σεπτεμβρίου, ή αλλιώς η ημέρα που ανοίγει η «αυλαία» της κορυφαίας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, πλησιάζει περισσότερο από ποτέ και επιτέλους  πήραμε μια πρώτη «γεύση» για το τι πρόκειται να ζήσουμε σε 19 μέρες από σήμερα...
Η κληρωτίδα μας είχε συνηθίσει σε μεγάλες «αποκαλύψεις» τα τελευταία χρόνια, γεγονός που συνέβη και στην εφετινή κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού με το «καλησπέρα» πέρασαν μπροστά στα μάτια μας επικές «μονομαχίες», ξεκάθαρα «φαβορί», αμφίρροπα γκρουπ που υπόσχονται μεγάλες στιγμές μέχρις εσχάτων, αλλά και επιστροφές «δολοφόνων» στον τόπο του «εγκλήματος»!
Αλλά ας τα πιάσουμε από την αρχή...
Στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης βρέθηκαν οι Παρί Σεν Ζερμέν, Άρσεναλ, Βασιλεία και Λουντογκόρετς, με τα «βλέμματα» φυσικά να στρέφονται στην «μάχη» της Παρί και των «κανονιέρηδων». Οι δύο ομάδες αποτελούν τα «φαβορί» για τις δύο πρώτες θέσεις και δύσκολα κάποια εκ των Βασιλεία και Λουντογκόρετς θα διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, πέρα από την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα, μια θέση που περισσότερες πιθανότητες έχει η ελβετική ομάδα για να την κατακτήσει.
Μια εξίσου ενδιαφέρουσα «μάχη» θα δούμε και στο δεύτερο γκρουπ της διοργάνωσης, αφού η Μπενφίκα θα συναντηθεί με την «σκληρή» Νάπολι. Οι δυο τους θα «παλέψουν» για την πρώτη θέση, με τις Ντιναμό Κιέβου και Μπεσίκτας που ακολουθούν να μην απειλούν «τυπικά» για τη δεύτερη που οδηγεί στους «16».
Τα «όργανα» αρχίζουν στον τρίτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού τα «άτακτα» μπαλάκια έφεραν αντιμέτωπες την Μπαρτσελόνα με την Μάντσεστερ Σίτι! Ναι, ο Πεπ Γκουαρντιόλα επιστρέφει στο «Καμπ Νου», αυτή τη φορά ως αντίπαλος των Καταλανών και πέρα από το εντυπωσιακό της παρουσίας του Ισπανού, αν μη τι άλλο θα ζήσουμε μια από τις καλύτερες «ματσάρες» της διοργάνωσης. Καταλανοί και «πολίτες» έχουν ήδη μονοπωλήσει όλο το ενδιαφέρον, σε τέτοιο βαθμό που οι έτερες αντίπαλες τους Γκλάντμπαχ και Σέλτικ όχι μόνο μοιάζουν αλλά δεν έχουν και καμία ελπίδα «επιβίωσης»... Για την ιστορία και μόνο η γερμανική ομάδα, δεδομένης και της πολύ καλής της εικόνας στα προκριματικά, εκτός υπερ-συγκλονιστικού απροόπτου, οδεύει στην τρίτη θέση και το Γιουρόπα Λιγκ
Και αν ο τρίτος όμιλος ήταν «φωτιά», ο τέταρτος είναι «κατακλυσμός», αφού η «σκληροπυρηνική» Μπάγερν Μονάχου θα κληθεί να αναμετρηθεί ξανά με την περσινή φιναλίστ, Ατλέτικο Μαδρίτης, για το... γόητρο, δηλαδή την πρώτη θέση στον όμιλο! Η είσοδος τους στους «16» είναι δεδομένη, καθώς ανταγωνίστριες τους αναδείχθηκαν οι Αϊντχόφεν και Ροστόφ, με την Αϊντχόφεν να τίθεται «φαβορί» στην «κούρσα» της τρίτης θέσης απέναντι στην «σταχτοπούτα» Ροστόφ. Ας κρατάμε βέβαια μικρό «καλάθι», αφού η ποδοσφαιρική «ιστορία» έχει δικαιώσει πολλάκις τα αουτσάιντερ!
Αν μέχρι στιγμής τα πράγματα θεωρήθηκαν δεδομένα στα προηγούμενα γκρουπ, ο πέμπτος όμιλος έρχεται να τα ανατρέψει όλα, αφού ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λεβερκούζεν, Τότεναμ και Μονακό έχουν τις ίδιες ελπίδες και πιθανότητες για την πρόκριση. Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε με ενδιαφέρον αυτόν τον όμιλο, το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί τελευταία στιγμή...
Οι «ματσάρες» επανέρχονται στον έκτο όμιλο, αφού η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την «πεισματάρα» Ντόρτμουντ επίσης σε μια «μάχη» γοήτρου για την πρώτη θέση. Οι Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Λέγκια Βαρσοβίας δεν τις απειλούν για το εισιτήριο, που οδηγεί στους 16, με τους Πορτογάλους να έχουν το προβάδισμα για την τρίτη θέση και το Γιουρόπα.
«Ομαλά» δείχνουν τα πράγματα και στο έβδομο γκρουπ, με την Πόρτο να τίθεται ξεκάθαρα «φαβορί» για την πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα Λέστερ, Κοπεγχάγη και Κλαμπ Μπριζ ναι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση, με τις «αλεπούδες» αντικειμενικά να έχουν το πάνω «χέρι».
Στον όγδοο και τελευταίο όμιλο, Γιουβέντους και Σεβίλλη συναντιούνται ξανά και υπόσχονται ματς γεμάτα δράση! Αυτή ίσως και να είναι η ευκαιρία της Σεβίλλης να πάρει το εισιτήριο για τους 16 και να μη δώσει για «εκατοστή» φορά το «παρών» στο Γιουρόπα, αφού τον όμιλο τους συμπληρώνουν οι Λιόν και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που μπροστά σε Ιταλούς και Ανδαλουσιάνους μοιάζουν μάλλον «μικρές»...
Συνοπτικά οι όμιλοι:
Α’ Όμιλος
Παρί Σεν Ζερμέν
Άρσεναλ
Βασιλεία
Λουντογκόρετς

Β’ Όμιλος
Μπενφίκα
Νάπολι
Ντιναμό Κιέβου
Μπεσίκτας

Γ’ Όμιλος
Μπαρτσελόνα
Μάντσεστερ Σίτι
Γκλάντμπαχ
Σέλτικ

Δ’ Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου
Ατλέτικο Μαδρίτης
Αϊντχόφεν
Ροστόφ

Ε’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Λεβερκούζεν
Τότεναμ
Μονακό

ΣΤ’ Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης
Ντόρτμουντ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Λέγκια Βαρσοβίας

Ζ’ Όμιλος
Λέστερ
Πόρτο
Κλαμπ Μπριζ
Κοπεγχάγη

Η’ Όμιλος
Γιουβέντους
Σεβίλλη
Λιόν
Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ααπό: sportotal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.