HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής στη Σπάρτη

Μία μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λακωνία και συγκεκριμένα στην Σπάρτη. Είχε...

Μία μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λακωνία και συγκεκριμένα στην Σπάρτη. Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός και η σύλληψη των αναζητούμενων Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη από αστυνομικούς της Σπάρτης, στους οποίους είχαν περιέλθει οι πληροφορίες για τους αναζητούμενους. Σημειώνεται ότι τους σταμάτησε ομάδα ΔΙΑΣ για έλεγχο στο ΙΧ και ακολούθησε καταδίωξη.

Όταν έφτασε το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στη Λακωνία, ήδη οι αστυνομικοί της Σπάρτης είχαν προχωρήσει στη σύλληψη των δύο αντρών και την κράτησή τους στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ η Αντιτρομοκρατική συνέχισε τις έρευνες για τυχόν εντοπισμό αποδεικτικών στοιχείων, σχετικών με τρομοκρατική δραστηριότητα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει βρεθεί οπλισμός στην κατοχή τους.
Οι δύο αναζητούμενοι από τις αρχές συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες και πιθανόν οι συλλήψεις αυτές να έγιναν λόγω και των τελευταίων χτυπημάτων σε δικαστές.
Στην αντιτρομοκρατική είναι πεπεισμένοι ότι έχουν μία ενεργοποίηση πάλι των Πυρήνων από παλιά και νέα στελέχη και μένει να φανεί αν βρέθηκε κάτι στην κατοχή των συλληφθέντων που να αποδεικνύει αυτόν τον συλλογισμό των Αρχών.
Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί παλιότερα κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι που έχει αρνηθεί, ωστόσο πριν δύο χρόνια παραβίασε τους περιοριστικούς όρους αποφυλάκισης του και εξαφανίστηκε.
Οι συλλήψεις τους επί του παρόντος έγιναν για αυτά που τους βαραίνουν έως σήμερα, δηλαδή στην περίπτωση του Σακκά για την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και για την περίπτωση του Σεϊσίδη, καταζητείτο μαζί με τον αδερφό του Σίμο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη εδώ και σχεδόν 10 χρόνια για επτά ένοπλες ληστείες και μάλιστα είχε επικηρυχθεί επί υπουργίας Χρυσοχοϊδη έναντι 600.000 ευρώ!
Ο Μάριος Σεϊσίδης αναζητούνταν επί τουλάχιστον μία δεκαετία για συμμετοχή στους "Ληστές με τα μαύρα" και από πολλούς είχε χαρακτηριστεί και ως "φαντομάς".
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται στη Λακωνία για τον εντοπισμό και την κατάσχεση τυχόν σχετικών ευρημάτων που να αποδεικνύουν την τρομοκρατική δράση των συλληφθέντων.

H ανακοίνωση της Αστυνομίας
Συνελήφθησαν χθες, 4 Αυγούστου 2016, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα  της συμμετοχής  σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, κάνοντας αναστροφή και αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί πέτυχαν να ακινητοποιήσουν τους δύο επιβαίνοντες και να τους προσάγουν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Όπως προέκυψε, σε βάρος του 32χρονου  εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για  ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη κατοχή όπλων και απλή προπαρασκευαστική πλαστογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν αποφάσεις για τα αδικήματα της απόπειρας παράνομης βίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ μέχρι στιγμής τους έχουν αποδοθεί επιπλέον κατηγορίες για κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 15-06-2016 από περιοχή της Αττικής, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές ενώ το προανακριτικό έργο ανέλαβε η Διεύθυνση  Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.