• Μεικτά κλιμάκια υγείας θέτουν σε παρακολούθηση Αχαΐα και Ηλεία για την ελονοσία

  Reporter: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS
  Published: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016
  A- A+
  Μεικτά κλιμάκια τα οποία θα πιάσουν δουλειά από Δευτέρα σε Δυτική Αχαΐα και Ηλεία συγκροτούν ΚΕΕΛΠΝΟ, και 6Η ΥΠΕ, προκειμένου να παρακολουθούν ιατρικά και προληπτικά για τη νόσο της ελονοσίας, τους εργάτες γης, τους πρόσφυγες και την τοπική κοινωνία. Αυτό προέκυψε από τη σχετική σύσκεψη που έγινε χθες στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλου , του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αντώνη Χαροκόπου του Γ.Γ. Υγείας Γιάννη Μπασκόζου και υπηρεσιακών παραγόντων του ΚΕΕΛΠΝΟ.
  Όπως επισημαίνει ο Αντώνης Χαροκόπος στο thebest.gr τα μεικτά κλιμάκια «με επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό θα παρακολουθούν ιατρικά με εξετάσεις στη Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία τους πρόσφυγες, τους εργάτες γης και γενικά την τοπική κοινωνία» κι επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται πανικός.
  Μάλιστα τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει στη Δυτική Αχαΐα πιθανότατα ή εναλλακτικά στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης σύσκεψη τοπικών εμπλεκομένων φορέων (α και β βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης , ξενοδόχοι) για τη λήψη προληπτικών μέτρων.
  «Δεν χρειάζεται πανικός αλλά συνεργασία μεταξύ των φορέων, να γίνει ιατρική παραλοπούθηση και να μην υπάρχουν λινάζοντα νελρα» επισημαίνει.
  Επιπλέον τονίζει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει αναλάβει να ενημερώσει Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία.
 • No Comment to " Μεικτά κλιμάκια υγείας θέτουν σε παρακολούθηση Αχαΐα και Ηλεία για την ελονοσία "