HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το EURO 2016 στους Πορτογάλους

Το θέαμα στον 15o τελικό στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν ήταν καλό, αλλά η Γαλλία είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, με αποκορύ...

Το θέαμα στον 15o τελικό στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν ήταν καλό, αλλά η Γαλλία είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ζινιάκ στο 90'+2'. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και το ματς οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση. Στο 108' η Πορτογαλία "απάντησε" στα δοκάρια με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ραφαέλ Γκερέιρο και στο 109' ο Έντερ πέτυχε το γκολ της ζωής του. Ο 29χρονος επιθετικός, ο οποίος είχε παίξει ελάχιστα στην τελική φάση του θεσμού, με ένα εκπληκτικό δυνατό δεξί σουτ κάρφωσε την μπάλα στα γαλλικά δίχτυα, χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του. Εκπληκτικός σε απόδοση ήταν ο τερματοφύλακας Ρουί Πατρίσιο, ενώ όλοι οι Πορτογάλοι ήταν ψυχωμένοι και αποφασισμένοι για τον τίτλο.
Η Εθνική Πορτογαλίας έκοψε πρώτη το νήμα, κερδίζοντας στην κανονική διάρκεια μόλις σε ένα από τα επτά παιχνίδια που έδωσε στο Euro 2016 της Γαλλίας! Πέρασε από τον όμιλο με τρεις ισοπαλίες. Στη φάση των "16", νίκησε την Κροατία στην παράταση, στους "8" την Πολωνία στα πέναλτι και στα ημιτελικά με 2-0 την Ουαλία. Αυτή ήταν και η μοναδική επικράτηση σε κανονική διάρκεια ενός αγώνα. Σε 14 επίσημα ματς η Πορτογαλία με τον Φερνάντο Σάντος είναι αήττητη, έχοντας 10 νίκες και 4 ισοπαλίες.
Η Γαλλία έχασε τον πρώτο της τελικό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και παρέμεινε στις δύο κατακτήσεις (1984 και 2000). Υπενθυμίζεται πως οι "τρικολόρ" ήταν 41 χρόνια αήττητοι από τους Πορτογάλους. Από το 1975 μετρούσαν 10 σερί νίκες σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια (σε 90 και 120 λεπτά), ενώ συνολικά ο απολογισμός μέχρι τον τελικό ήταν 18-1-5. Οι παραδόσεις, όμως, είναι για να σπάνε.
Δειτε όλες τις λεπτομέρειες στο sportotal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.