HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα η συνάντηση κληρικών

Tην Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, στα Καλάβρυτα, πραγματοποιήθηκε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ...

Tην Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, στα Καλάβρυτα, πραγματοποιήθηκε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, στα πλαίσια της επιμορφώσεως των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η τελευταία συνάντηση κληρικών για το Σεμινάριο με θέμα «ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ», το οποίο υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν :
1.    Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος  Κουμαριανός, Καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε ζητήματα αισθητικής της θείας λατρείας, αναφερόμενος στο εσωτερικό του Ναού,  στη δομή του,στην αγιογράφηση, τα ιερά σκεύη, τα ιερά άμφια, και τέλος στην ευταξία κατά την τέλεση της θείας λατρείας
2.    Ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος  αναφέρθηκε στη διακονία και το διάκονο του λόγου, στα χαρακτηριστικά του θείου κηρύγματος, στα προβλήματα και τις προοπτικές του.
3.    Ο Ελλογιμώτατος κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, Καθηγητής του τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Σύμβολα και συμβολισμοί της θείας λατρείας» , αναφερόμενος σχετικώς τόσο στο μυστήριο της θεία Ευχαριστίας όσο και στο Μυστήριο του Βαπτίσματος .
Μετά το τέλος των ομιλιών πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση των συμμετεχόντων με τους ομιλητές,την οποία συντόνισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Βενιανάκης.
Ακολούθησε η αξιολόγηση του προγράμματος από τους μετέχοντες.
Η Ιερά Μητρόπολή μας, με την ευκαιρία της ολοκληρώσεως του σεμιναρίου  ευχαριστεί θερμά διά την αγαστή συνεργασία τους:
1.    Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών 
2.    Όλους τους ομιλητές που έλαβαν μέρος
3.    Όλους τους συμμετέχοντες κληρικούς μας
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ιερού Ναού των Καλαβρύτων, ο οποίος φρόντισε διά την άρτια οργάνωση της συναντήσεως αυτής, ως και τον κ. Κωνσταντίνο Παπαπαναγιώτου,  ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου CANYON,  ο οποίος προσέφερε την αίθουσα διαλέξεων του ξενοδοχείου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση του σεμιναρίου.   
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.