HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

130 χρόνια της "Πελοποννήσου", παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Με τη δέσμευση να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην ενημέρωση, υπηρετώντας τις αρχές της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας, γιό...

Με τη δέσμευση να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην ενημέρωση, υπηρετώντας τις αρχές της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας, γιόρτασε χθες η «Πελοπόννησος» τα 130 χρόνια από την ίδρυσή της.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός παρά
τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, οι πρώην υπουργοί Νίκος Δένδιας και Γιάννης Μιχελάκης, ο ποινικολόγος και πρώην βουλευτής Αλέξανδρος Λυκουρέζος και πολλά άλλα γνωστά πρόσωπα της κεντρικής και της περιφερειακής σκηνής.
Ο ΕΚΔΟΤΗΣ
Στην εκδήλωση, που έγινε στο φιλόξενο, λειτουργικό αλλά και μεγαλοπρεπές Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, ο εκδότης της «Πελοποννήσου» Θεόδωρος Λουλούδης σημείωσε: « 130 χρόνια ιστορίας είναι μια βαριά αποσκευή. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη, αναλαμβάνεις και την ιστορική υποχρέωση να επιτύχεις. Μέσα σε περιβάλλον οξύτατης κρίσης, αγωνιστήκαμε ώστε να προσδώσουμε στο σπουδαίο αυτό φορτίο περαιτέρω δυναμική, να διασφαλίσουμε την πλευσιμότητά του, να ανοίξουμε πανιά για τις επόμενες εποχές, τις επόμενες περιπέτειες. Η αποφασιστικότητα, η μαχητικότητα, η αυστηρή προσήλωση σε υγιείς επιλογές μάς επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας. Η πεποίθηση αυτή ενισχύει ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις μας».
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο εκδότης της «Πελοποννήσου» Θεόδωρος Λουλούδης βράβευσε τον προηγούμενο και επί δεκαετίες εκδότη Σπύρο Δούκα.
Ζεστασιά στη βραδιά πρόσθεσε η στιγμή όπου η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Μαρίνα Ριζογιάννη, πλαισιωμένη από τον αρχισυντάκτη του αθλητικού τμήματος Κώστα Θεοδωρόπουλο, τον προϊστάμενο του ατελιέ Κώστα Γαλανόπουλο, αλλά και όλους τους συντάκτες και το προσωπικό της «Π» και του ιστοτόπου pelop.gr, απηύθυνε δημόσια ευχαριστία σε όλους τους παρισταμένους αλλά και τον απλό κόσμο που καθημερινά στηρίζει την εφημερίδα.
Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο διευθυντής σύνταξης της «Π» Κωνσταντίνος Μάγνης, είχε πανηγυρικό χαρακτήρα και επιβεβαίωσε την αγάπη των αναγνωστών προς την εφημερίδα, που για τους περισσότερους αποτελεί καθημερινή συνήθεια, ενώ υπήρξε η δέσμευση από όλους τους ανθρώπους της «Π» ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη προσφορά στην ενημέρωση.
ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ένα βίντεο-παραγωγή των ανθρώπων της «Π» και ειδικών συνεργατών, που «παρακολούθησε» την παράλληλη διαδρομή εφημερίδας και  της εξελικτικής πορείας του εθνικού χώρου και των αλλαγών της τοπικής κοινωνίας. Επίσης στην εκδήλωση υπήρξε ένα μουσικο-χορευτικό σχόλιο μέσω θεατρικής σφήνας που συνδύασε τη σάτιρα με τον δημοσιογραφικό λόγο της εποχής. Συνέπραξαν, ο καθένας στον τομέα του, η  χορογράφος Ολγα Σπυράκη, ο συνθέτης Τζόνι Ανδριόπουλος, η Μυρτώ Καμβυσίδη και ο ηθοποιός Μίλτος Νίκας.
Η βραδιά κορυφώθηκε με την καταξιωμένη πατρινή περφόρμερ Νίνα Λοτσάρη και τους συνεργάτες της, που χάρισαν μια υπέροχη μουσική νότα με γνωστά τραγούδια, τα οποία ερμήνευσε με το υψηλό μουσικό ύφος της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ
Εξω από τον χώρο της εκδήλωσης, η Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών (ΦΕΠ), με προσφορά στην πόλη 83 ετών, συμμετείχε   με φιλοτελική έκθεση με σπάνια κομμάτια, κυρίως  με «άρωμα πόλης». Παρουσιάστηκε επίσης εταιρικό γραμματόσημο σε 250 αριθμημένα κομμάτια της «Πελοποννήσου», αναμνηστική σφραγίδα των ΕΛΤΑ με σχετική εγκύκλιο και 130 αριθμημένοι αναμνηστικοί φάκελοι της ΦΕΠ, με αναμνηστική σφραγίδα , κατά την ημέρα της εκδήλωσης. Στον φάκελο απεικονίζεται το πρώτο φύλλο της εφημερίδας που εκδόθηκε την 10η Ιουλίου 1886 μαζί με ένα γραμματόσημο (κεφαλή Ερμή) σφραγισμένο με την ίδια ημερομηνία.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και εκ μέρους του προέδρου της Βουλής ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός
Ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «ήλθα στην Πάτρα για να τιμήσω τα 130 χρόνια της ‘’Πελοποννήσου’’ να ευχηθώ να γίνουν αλλά τόσα μαζί με προκοπή και αντικειμενικότητα».
Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε ότι «θέλω να ευχηθώ σε όλους της ανθρώπους της ‘’Πελοποννήσου’’ που συνεχίζουν την ιστορική πορεία της εφημερίδας, να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια γιατί η ζωή και η ύπαρξη ενός τέτοιου εντύπου, είναι εγγύηση για τη δημοκρατία».
Από την πλευρά του. ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η «’’Πελοπόννησος’’ είναι μία εφημερίδα που έχει γράψει μια λαμπρή ιστορία και πιστεύουμε ότι θα τη συνεχίσει».
Επίσης, προσερχόμενος στην εκδήλωση, ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας είπε: «Νομίζω όλοι ξέρουμε και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικός είναι ο περιφερειακός Τύπος για τη Δημοκρατία, για την ενημέρωση των πολιτών και την ανάπτυξη. Θα ήθελα να ευχηθώ η εφημερίδα να γιορτάσει και τα 200 χρόνια της».
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Πύλου, Δημήτρης Καφαντάρης.
Καθοριστική στην επιτυχία της εκδήλωσης ήταν η συνεισφορά των εταιρειών: ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.,DIAMOND EVENTS, Αχαϊκό Εντελβάϊς, CARAVEL - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΙ ΑΦΟΙ ΟΕ,
Alpha Security.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.