Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αλλάζει ο «χάρτης» των υποθηκοφυλακείων

Σε αλλαγή του χάρτη των υποθηκοφυλακείων της χώρας προχωρά με νομοσχέδιο του το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με το νομοσχέδιο, το οποίο δόθηκε...

Σε αλλαγή του χάρτη των υποθηκοφυλακείων της χώρας προχωρά με νομοσχέδιο του το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με το νομοσχέδιο, το οποίο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση και έχει τον τίτλο «αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας» καταργούνται ειδικά και μη ειδικά άμισθα υποθηκοφυλακεία ενώ δημιουργούνται 41 νέα έμμισθα.
Στο επίμαχο σχέδιο νόμου αναφέρεται πως το προσωπικό των άμισθων υποθηκοφυλακείων τοποθετείται , με κριτήριο τα έτη υπηρεσίας, στο υποθηκοφυλακείο στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται, ενώ τυχόν πλεονάζον προσωπικό τοποθετείται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με ταυτόχρονη δέσμευση κενών οργανικών θέσεων αντίστοιχης κατηγορίας των τυπικών προσόντων τους σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκε το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούσε.
Όπως προβλέπεται, οι δικαστικοί υπάλληλοι που κατέχουν οργανική θέση σε υποθηκοφυλακεία που μετατρέπονται σε κτηματολογικά γραφεία, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της  εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκει το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούν.  Όσο για τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου τοποθετούνται σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκε το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούσαν ή στην οριστική δομή των κτηματολογικών γραφείων, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καλύπτοντας αντίστοιχες οργανικές θέσεις της κατηγορίας και κλάδου στον οποίο ανήκουν. Επιπλέον, οι υποθηκοφύλακες που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο σύστημα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση, ενώ μπορούν εάν θέλουν να επαναδιοριστούν δικηγόροι.
Στο σχέδιο νόμου  καταγράφονται τα νέα έμμισθα υποθηκοφυλακεία, τα οποία είναι τα εξής: Αγρινίου, Αθηνών Β΄, με έδρα το Περιστέρι, Αθηνών Γ΄, με έδρα το Κορωπί, Αλεξανδρούπολης, Άμφισσας, Αργοστολίου, Βέροιας, Βόλου, Γρεβενών, Δράμας, Έδεσσας, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Λαμίας, Λάρισας, Λευκάδας, Λιβαδειάς, Μυτιλήνης, Νάξου, Ξάνθης, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Πύργου, Ρεθύμνου, Σερρών, Σπάρτης, Σύρου, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας και Χαλκίδας. Επίσης, με το επίμαχο νομοσχέδιο καταργούνται τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία Χαλανδρίου και Σαλαμίνας, τα οποία συγχωνεύονται με τα υποθηκοφυλακεία Αθηνών Α΄ και  Πειραιά αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών, την ερχόμενη Κυριακή, προχωρά σε  έκτακτη γενική συνέλευση,  «λόγω της επείγουσας κατάστασης» που έχει δημιουργηθεί από το επίμαχο νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.