HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μέσα στο 2017 Μονάδα αποβλήτων για Καλάβρυτα και Αιγιάλεια

Ικανοποίηση επικρατεί στους Δήμους Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, αφού η τελική έγκριση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμ...

Ικανοποίηση επικρατεί στους Δήμους Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, αφού η τελική έγκριση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων για τη Δυτική Ελλάδα βρίσκει απολύτως συμβατό το σχέδιο που έχουν εκπονήσει και προβλέπει στην περιοχή της Aιγιάλειας ένα "εργοστάσιο" επεξεργασίας στερεών αποβλήτων (υπό τη μορφή βιομηχανικής μονάδας με τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή), άνευ απειλής του περιβάλλοντος, χωρίς ηχορύπανση και βοηθητικούς χώρους μεταφόρτωσης εκτός Αιγίου.
Με τα τεχνικά μέρη του σχεδίου, τις τοποθεσίες υλοποίησης, τις ποσότητες απορριμμάτων να έχουν εγκριθεί προ πολλού από την περιφέρεια, η μονάδα παίρνει τώρα τον δρόμο της χρηματοδότησης και υλοποίησης, με τη "βούλα" του υπουργείου Περιβάλλοντος ως προς τη μεθοδολογία και χρήματα κοινοτικά, μέσω του νέου ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πελοπόννησος", σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινά η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου, για ν' ακολουθήει ο διαγωνισμός από τον οποίο θα προκύψει ο κατασκευαστής κι έτσι να ξεκινήσει η υλοποίησή του, κάτι που γνώστες των διαδικασιών τοποθετούν χρονικά μέσα στο α' τρίμηνο του 2017 και ολοκλήρωση μέσα στο 2018.
Αν και προς στιγμή επικράτησε προβληματισμός για τη χρηματοδότηση του μεγάλου και αναγκαίου αυτού περιβαλλοντικού εγχειρήματος, για δύο εκ των πέντε ΟΤΑ της Αχαΐας φαίνεται πως δεν θα υπάρξει εν τέλει πρόβλημα. Το σχέδιο είναι ένα από τα 19 που έχουν κατατεθεί πανελλαδικά, με συνολικό κόστος κοντά στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν το κράτος διαθέτει το πολύ 1,3 δισ.
Ωστόσο, για τη Δυτική Ελλάδα δεν φαίνεται να υπάρχει οικονομικό θέμα, αφού το συνολικό κονδύλι για έργα καθαριότητας, κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, είναι συνολικά 25 εκατ. ευρώ, από τα οποία κάτι παραπάνω απο τα μισά θα πάρουν οι Δήμοι Αιγιάλειας και Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.