HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Το "τέλος διανυκτέρευσης" - Διάλυση του Τουρισμού

Την εναντίωσή της στην εφαρμογή του "τέλους διανυκτέρευσης" που σχεδιάζει η κυβέρνηση, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχω...

Την εναντίωσή της στην εφαρμογή του "τέλους διανυκτέρευσης" που σχεδιάζει η κυβέρνηση, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων της Επαρχίας Καλαβρύτων
"Έρχεται η χαριστική βολή στον τουρισμό και τον ξενοδοχειακό κλάδο με την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης, σε έναν κλάδο που συνεχώς πυροβολείτε με αυξημένους φόρους, αυξημένο ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές κλπ." επισημαίνει η ανακοίνωση τονίζοντας οτι,
"Ο Τουρισμός που στα χρόνια της κρίσης έχει βάλει πλάτη και κρατάει την Ελλάδα μας ζωντανή τιμωρείται από την Κυβέρνηση με ανελέητω τρόπο. Ολοι αναγνωρίζουν πως η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός οποίος διατηρεί σε σταθερά επίπεδα τα ποσοστά της ανεργίας και φέρνει αρκετά έσοδα στα ταμία της.
Η επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης ένα και μοναδικό αποτέλεσμα θα έχει, την περαιτέρω ενίσχυση της παρα-ξενοδοχείας και όχι την ενίσχυση των κρατικών ταμείων. "
Η ανακοίνωση κλείνει με την επισήμανση οτι, "οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν απορρόφηση όλες τις αυξήσεις των επιβληθέντων φόρων και επίσης έχουν συμπίεση τις τιμές τους έτσι ώστε το τουριστικό προϊόν να παραμείνει ελκυστικό και ανταγωνιστικό. Δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω μειώσεις τιμών ή απορρόφηση οποιονδήποτε φόρων. Λειτουργούμε στην κόψη του ξυραφιού. Ο Τουρισμός μας πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστικός για να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.
Ζητάμε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επανεξετάσει την επιβολή του ειδικού τέλους διανυκτέρευσης στα καταλύματα και την ύστατη στιγμή να διορθώσει μια μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ !!!" καταλήγει η ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.