HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αλλάζουν όλα από 1η Ιουνίου

Από την Τετάρτη 1η Ιουνίου τα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες θα ακριβύνουν αφού αυξάνουν οι φόροι στην κατανάλωση. Σύμφωνα με τα προβλ...

Από την Τετάρτη 1η Ιουνίου τα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες θα ακριβύνουν αφού αυξάνουν οι φόροι στην κατανάλωση. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του πολυνομοσχεδίου θα συνεχίζουν να αυξάνουν έως και τον Ιανουάριο του 2018.
Ειδικότερα,
Αυξάνει ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ από το 23% στο 24% και επηρεάζονται οι τιμές σε: μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, αναψυκτικά, χυμοί, μπύρα, ρούχα, παπούτσια, είδη κατοικίας, εργαλεία, έπιπλα, χαρτικά, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικές συσκευές, λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, πακέτα συνδρομών τηλεόρασης κ.λπ., τιμές ακινήτων, τιμές αυτοκινήτων, ταβέρνες και εστιατόρια, καφετέριες, φαγητό στο σπίτι, κρέας από το κρεοπωλείο, ταξίδια, διόδια, καύσιμα, εισιτήρια ΜΜΜ, κόμιστρα των ταξί.
Τα νησιά Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Αντίπαρος, Κέα και
Σίφνος χάνουν την έκπτωση στους συντελεστές ΦΠΑ και οι τιμές τους θα επιβαρυνθούν με ΦΠΑ 13% και 24%, αντί 9% και 11%.
Καταργείται η έκπτωση 50% στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα αλκοολούχα στα Δωδεκάνησα
Αυξάνουν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στη μπύρα
Αυξάνονται τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων
Την Κυριακή ο αναπληρωτής Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, δήλωσε ότι μία πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι, από την αρμόδια ειδική ομάδα εργασίας σχετικά με τα θέματα φορολογίας αυτοκινήτων, όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας είναι να πληρώνεται ένα τμήμα τους- περίπου τα μισά- με εφάπαξ καταβολή, και το επόμενο ποσό να πληρώνεται μέσω βενζίνης.
Αυξάνει ο φόρος στα αμοιβαία κεφάλαια και στα μερίσματα
Τον Οκτώβριο 2016 αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 5-6 λεπτά το λίτρο
Οι συνταξιούχοι
Σε περίπτωση συνταξιούχου φορολογουμένου, οι μειώσεις είναι λίγο μικρότερες λόγω του γεγονότος ότι δεν επιβάλλεται αυξημένη ασφαλιστική εισφορά 0,5% καθώς αυτός ο φόρος επιβαρύνει μόνο τους μισθωτούς.
Ετσι, συνταξιούχος με μηνιαία σύνταξη 795 ευρώ θα διαπιστώσει μείωση από τα τέλη του επόμενου μήνα κατά 17 ευρώ (εφόσον δεν έχει προστατευόμενα τέκνα), 12 ευρώ αν είναι παντρεμένος με ένα προστατευόμενο τέκνο και 8 ευρώ αν έχει δύο προστατευόμενα τέκνα.
Και στην περίπτωση των συνταξιούχων, αν έχουν από τρία παιδιά και άνω, δεν θα υπάρξει καμία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, αφού και γι' αυτούς διατηρείται το αφορολόγητο ως έχει.
Αυξήσεις μισθών λόγω μειωμένης παρακράτησης φόρου θα διαπιστώσουν όσοι έχουν μηνιαίο μισθό από 2.143 έως περίπου 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.