HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Οι αποφάσεις της Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, με απόντα τον τοπι...

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, με απόντα τον τοπικό σύμβουλο κ.Ιωάννη Ροδάκη.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο για τα εξής:
1. Την αντικατάσταση των λαμπτήρων – ντουί του καλλωπιστικού φωτισμού από τον κ. Γιάννη Μ. Σβίγγο, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.
2. Την απαγόρευση ανάμματος φωτιάς σε σκουπίδια/ θάμνους και καλαμιές για τον καθαρισμό των χωραφιών. Η καύση των σκουπιδιών, εκτός του κινδύνου επέκτασης της φωτιάς, παράγει καρκινογόνες ουσίες που διαχέονται στο περιβάλλον. Καλό είναι να προτιμάται το όργωμα του κτήματος και το κλάδεμα των δέντρων. Αυτονόητο είναι πως το πέταμα σκουπιδιών στα ρέματα και τα δάση αυξάνει τον κίνδυνο αυτόματης ανάφλεξης (γυαλιά –φακοί).
3. Την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων του Φενεού για τις ζημιές – καταστροφές στις καλλιέργειες των χωραφιών από τα αδέσποτα μοσχάρια του χωριού μας. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες τους όπως άμεσα “μαζέψουν τα ζώα τους” από τον κάμπο του Φενεού, μια περιοχή που εδώ και δεκαετίες μας τροφοδοτεί με σιτηρά, ψυχανθή και ζωοτροφές σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
4. Καθαρίστηκε το ρέμα «Τσαφά» από τον κ. Κολλιόπουλο Θ. Νικόλαο και τον κ. Ντακόλια Γ. Αθανάσιο, τους οποίους κι ευχαριστούμε. Ωστόσο, επισημαίνουμε πως η τακτική της γειτονιάς να εναποθέτονται τα σκουπίδια στο ρέμα θα πρέπει να σταματήσει, οι εικόνες ντροπής που προϋπήρχαν πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1. Αίτηση κατοίκων της γειτονιάς «Καγκαδά» για την βελτίωση του κοινοτικού φωτισμού στη θέση Τσουτσέικα. Το αίτημά τους έγινε αποδεκτό και θα προταθεί στο Δήμο Καλαβρύτων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
2.Ύδρευση (Απόφαση Νο 8/2016). Το νερό του δικτύου παρέχεται για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης των κατοίκων, για το πότισμα των ζώων και κατ’ εξαίρεση του κανονισμού ύδρευσης για το πότισμα των περιβολιών. Λόγω των φετινών μειωμένων βροχοπτώσεων - χιονοπτώσεων, αναμένεται έλλειψη νερού για τους επόμενους μήνες. Συνίσταται στους συγχωριανούς μας όπως διατηρήσουν περιβόλια σε λογική έκταση, και το πότισμα αυτών να γίνεται κατά προτίμηση με μικροσταγόνες κι όχι με λάστιχο. Το πότισμα των ζώων σε περιοχές που υπάρχουν ομβριοδεξαμενές να γίνεται με συνετή χρήση του νερού.
3. Κουνουποκτονία (Απόφαση Νο 9/2016). Ο κάμπος της Κατσάνας και του Λάδωνα, λόγω της έλλειψης αρδευτικών καναλιών και αναδασμού, μεταβάλλεται σε βάλτο κατά τους χειμερινούς και καλοκαιρινούς μήνες, με τελικό αποτέλεσμα να γίνεται εστία πολλαπλασιασμού κουνουπιών, με κίνδυνο τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων στον άνθρωπο και τα ζώα (ελονοσία, ιός Δυτικού Νείλου, ιός Zica, λεϊσμανίαση, καταρροϊκός πυρετός κλπ.) στην ευρύτερη περιοχή μας.

Το Τοπικό Συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας προτείνει όπως ο Δήμος Καλαβρύτων, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εντάξει την περιοχή μας στους τακτικούς ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών με τελικό στόχο:

− την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων
− την αύξηση της επισκεψιμότητας στο χωριό και την διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή.



Ο Πρόεδρος
Κοντογιάννης Σοφοκλής

Τα μέλη
Ροδάκης Ιωάννης,  Σβίγγος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.