HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Κώδικας Δεοντολογίας κατά του ρατσισμού για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας

Μείζονος σημασίας είναι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ενημέρωση των Υπηρεσιών και των Υπαλλήλων για τον Κώδικα Καλών Πρακτικών κ...

Μείζονος σημασίας είναι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ενημέρωση των Υπηρεσιών και των Υπαλλήλων για τον Κώδικα Καλών Πρακτικών και Δεοντολογίας, υπό το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται με την φιλοξενία των προσφύγων στη χώρα μας, ώστε να αποφευχθούν περιστατικά ρατσιστικής και ξενοφοβικής αντιμετώπισης.
Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Σχεδίου Δράσης Καλών Πρακτικών και Δεοντολογίας κατά του ρατσισμού, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αναγνωρίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενημέρωσης των Υπηρεσιών εκείνων που λόγω και του αντικειμένου τους, στο μέλλον θα κληθούν να διεκπεραιώσουν αιτήματα προσφύγων, προκειμένου να υπάρξει απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Για αυτό θα γίνει και σχετική επισήμανση στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να λειτουργήσει πλατφόρμα ενημέρωσης των υπαλλήλων για τη διαδικασία διεκπεραίωσης υποθέσεων των προσφύγων.
Παράλληλα, από όλους τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση έγινε αποδεκτό ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με την φιλοξενία προσφύγων στη χώρα μας, δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορη, αλλά με σεβασμό στις αρχές της ισότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας θα συστρατευτεί ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού και ξενοφοβίας.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Τάσος Γιακουμής (Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας), Αθανασία Χατζηβασιλείου – Σολωμού (Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας) και Θηρεσία Πολίτη (Οικολογική Δυτική Ελλάδα). Επίσης είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Νίκος Κατριβέσης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Φάρες Μπεσαράτ, ως μέλος της διϋπηρεσιακής ομάδας επιβοήθησης της Επιτροπής.

Να σημειωθεί πως με το ίδιο θέμα, η Επιτροπή θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.