HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΟΤΑΝΗ: Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Σκοταναίων

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 διεξήχθη, στο γραφείο του Συλλόγου Σκοταναίων (Βερανζέρου 22), ως επαναληπτική, με απαρτία η προβλεπόμενη ...

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 διεξήχθη, στο γραφείο του Συλλόγου Σκοταναίων (Βερανζέρου 22), ως επαναληπτική, με απαρτία η προβλεπόμενη όπως ορίζεται στα άρθρα 8 και 9 του ισχύοντος Καταστατικού του Συλλόγου Σκοταναίων, Τακτική Γενική Συνέλευση.
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνελεύσεως κ. Σταύρος Π. Μουγγολιάς, αφού διαπίστωσε  ότι υπήρχε απαρτία, ξεκίνησε την διαδικασία,  δίνοντας τον λόγο στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαριάνθη  Γ. Χρονοπούλου, η οποία αναφέρθηκε, στα πεπραγμένα του  Διοικητικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της 10μηνης θητείας  για την περίοδο από 18.05.2015 μέχρι και 27.03.2016 και συγκεκριμένα στα εξής θέματα:
Στο βάψιμο του γραφείου του Συλλόγου, στην ανακύκλωση παλαιών μηχανημάτων τα οποία είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας και δεν μπορούσαν πλέον να χρησιμοποιηθούν ή να αξιοποιηθούν περαιτέρω, στην δημιουργία του πορτραίτου του αειμνηστου Ιδρυτικού και Επίτιμου Μέλους και τέως Γεν. Γραμματέα Φωκίωνα Η. Χρονόπουλου, στην  επισκευή – τοποθέτηση λουκιού, ώστε να γίνεται ορθά η απορροή των υδάτων της βροχής στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Σκοτάνη, στην ανακατασκευή των δύο αποχωρητηρίων στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Σκοτάνης, στην έναρξη των εργασιών ασφάλισης και αποκαστάστασης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Σκοτάνης για την λειτουργία του, ως Λαογραφικού  Μουσείου, στην τιμητική βράβευση της Θεατρικής Ομάδας για την περίοδο 1995-1996, στο εορτασμό του γεγονότος της «Χελωνοσπηλιάς» με την συμμετοχή του συμπατριώτη  μας Νικολάου Γ. Λάππα, ο οποίος έλαβε μέρος στην αναπαράσταση ως μέλος της Θεατρικής Ομάδας, στην μη αποστολή των ανακοινώσεων μέσω του ταχυδρομείου, προκειμένου να περιοριστούν τα έξοδα του Συλλόγου, στο περιοδικό «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ» και συγκεκριμένα στο επετειακό τεύχος Νο.75, στην εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» στην ηλεκτρονική ενημέρωση μέσω «FACEBOOK»«KALAΒΡΥΤΑ ΝΕWS», στην δημιουργία τρίτης αφίσας για τον εορτασμό των 40χρόνων της Ίδρυσης του Συλλόγου Σκοταναίων, στην προσφορά φαγητού στο ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΚΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΚΕ.ΔΙ.Κ.) στα Καλάβρυτα, καθώς και στην συμμετοχή – προβολή του Συλλόγου μας  και σε άλλες δραστηριότητες.
Επίσης, έγινε αναφορά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο στη Γενέτειρά μας, τη Σκοτάνη, όσο και στην Αθήνα όπως: ο ετήσιος χορός, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η αρτοκλασία τόσο στην Αθήνα, όσο και στο χωριό, η  διήμερη εκδρομή  στην εορτή του πολυούχου του χωριού μας Αγίου Δημητρίου, όπου κατά την μετάβαση στη Σκοτάνη, έγινε επίσκεψη στο ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ και στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΕΡΝΙΤΣΑΣ,  στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου για το 28ο Συναπάντημα στο χωριό, όπως: η εκδήλωση «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ» στα 40χρόνια ίδρυσης του Συλλόγου Σκοταναίων, με προβολή DVD και τιμητική βράβευση όλων των Ιδρυτικών Μελών, ζώντων και αποθανόντων, με αναμνηστικές πλακέτες, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την Χορευτική Ομάδα του Συλλόγου Λυκουριωτών, στην εκδρομή στον Ι.Ν. της Παναγίας Πλατανιώτισσας, στην πεζοπορία στην τοποθεσία ΑΗ-ΛΙΑ του χωριού μας, στην έκθεση φωτογραφίας, στην βραδιά καλλιτεχνικής δημιουργίας και φαντασίας για τους μικρούς μας φίλους, στο μουσικό αφιέρωμα στην αξέχαστη λαϊκή τραγουδίστρια «ΤΖΕΝΗ ΒΑΝΟΥ», στην εκδήλωση με θέμα: «Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΤΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ» με κεντρικό Ομιλητή τον Δικηγόρο κ. Δημήτριο Σταθακόπουλο, Δρ. Κοινωνιολογίας και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, καταγόμενου από το Λευκάσιο, στην παιδική εκδήλωση από την ΚΛΟΟΥΝ ΝΙΚΗ ΕVENTS & THN ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ, στα παραδοσιακά γλυκά και τέλος στον εορτασμό των γενεθλίων  για τα 40χρόνια της ίδρυσης του Συλλόγου μας.
Η  Πρόεδρος,  ευχαρίστησε  όσες και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εθελοντική - αφιλοκερδή προσπάθεια και προσφορά τους.  
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Ιωάννης Α. Χρονόπουλος διάβασε την Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής  και η ταμίας κ. Δέσποινα Χ. Καντιφελή, διάβασε τον Οικονομικό Απολογισμό  για την περίοδο από 18.05.2015 μέχρι και 27.03.2016 τα οποία  εγκρίθηκαν,  όπως επίσης και η απολογιστική έκθεση των πεπραγμένων από τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως και μετά  από μία σύντομη διατύπωση απόψεων και σχολίων, έληξε η συνεδρίαση.    

To Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τις συμπατριώτισσες και συμπατριώτες που  παρευρέθησαν και σ΄αυτή την συνάντηση  καθώς επίσης και τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Σταύρο Π. Μουγγολιά και τον συμπατριώτη μας Διονύσιο Κ. Παπαδόπουλο, οι οποίοι εκτέλεσαν χρέη Προέδρου και Γεν. Γραμματέα, αντίστοιχα,στην Τακτική Γενική μας Συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.