HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το Περιβαλλοντικό Συμπόσιο στα Καλάβρυτα, του οποίου οι εργασίες θα διαρκέσουν τρεις ημέρες.  Το συμπ...

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το Περιβαλλοντικό Συμπόσιο στα Καλάβρυτα, του οποίου οι εργασίες θα διαρκέσουν τρεις ημέρες. 
Το συμπόσιο διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Δήμο Καλαβρύτων και τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο δήμων Αθήνας-Πειραιά.
Η θεματική της χθεσινής ημέρας αφορούσε κυρίως το περιβάλλον και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της πρώην μαθητικής εστίας Καλαβρύτων. 
Οι εισηγήσεις των διακεκριμένων επιστημόνων αναφέρονται στην Υπερθέρμανση και Κλιματική Αλλαγή, τους Περιβαλλοντικούς Ρύπους στην καθημερινή μας Διατροφή, στη Σχέση Περιβάλλοντος και Υγείας και σε άλλα ενδιαφέροντα θέματα.
Το Δήμο Καλαβρύτων εκπροσώπησε ο υπεύθυνος Παιδείας κ. Νικόλαος Μαγκαφάς, ο οποίος είχε αναλάβει και το συντονισμό της δράσης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.
Ο κ. Μαγκαφάς ανέγνωσε το χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Γεωργιου Λαζουρά, ο οποίος απουσίαζε εκτός Καλαβρύτων λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, και απηύθυνε και ο ίδιος το δικό του χαιρετισμό.
Η εκδήλωση αποτέλεσε ευκαιρία για ώσμωση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια του Συμποσίου.

Νικόλαος Μαγκαφάς:
Χαιρετισμός στο Περιβαλλοντικό Συμπόσιο στα Καλάβρυτα
Αγαπητοί σύνεδροι
Κυρίες και κύριοι,
Σας καλωσορίζω στα πανέμορφα και ιστορικά Καλάβρυτα.
Είναι ξεχωριστή τιμή για εμας η διενέργεια ενός περιβαλλοντικού συμποσίου στον τόπο μας, έναν τόπο απέναντι στον οποίο ο Θεός δεν στάθηκε καθόλου φειδωλός αλλά τον προίκισε με μοναδικές φυσικές ομορφιές.
Η θεματική του συμποσίου σας είναι δυστυχώς τραγικά επίκαιρη.
Η αδηφάγα πρακτική του σύγχρονου ανθρώπου έχει οδηγήσει τον πλανήτη στο και πέντε
και έχει στιγματίσει τον 20ό αιώνα και τα λίγα χρόνια του 21ου που έχουμε διανύσει ως περιβαλλοντοκτόνα. 
Μοναδική ελπίδα είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας , μεγαλύτερων και νέας γενιάς, προκειμένου να περισώσουμε ό,τι μπορούμε.
Εκδηλώσεις και διοργανώσεις σαν το συμπόσιό σας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και αποτελούν ένα ηχηρό κάλεσμα στους δυνατούς του κόσμου να κ’ανουν πράξη πολιτικές σωτηρίας του πλανήτη. Θεωρώ, αν θέλουμε να μιλήσουμε με οικονομικίστικους ορους, ότι αν Αν το κλίμα ήταν τράπεζα, θα το είχαν ήδη σώσει. Ξεχνούν ωστόσο, για να κάνω μια τολμηρή αναλογία, ότι ο πλανήτης είναι τράπεζα ζωής για όλους μας, ενα πιστωτικό ιδρυμα που μας δανείζει ζωή και υγεία. Και γι΄αυτό πρεπει να μην είμαστε ασυνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντί του . Στο κάτω κάτω, για να θυμηθώ τη γερμανίδα ακτιβίστρια Πέτρα Κέλλυ, Αν υπάρξει μέλλον, θα είναι πράσινο.
Με τις σκέψεις αυτές κηρύσσω κι εγώ την εναρξη του συμποσίου, και χαιρετίζω την επιλογή της πόλης μου ως χώρο διενέργειάς του. Θεωρήστε οτι ο δήμος Καλαβρύτων είναι αρωγός στη δράση αυτή και σε ανάλογες στο μέλλον. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συμποσίου σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.