HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διαβάστε ολόκληρο το βιβλίο του Δημ. Σταθακόπουλου για το 1821 και τα Καλάβρυτα

Δρ Δημητρίου Σταθακόπουλου ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Π.Π.ΓΕΡΜΑΝΟ – ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΟΧΩΡΙΑ- ΤΗΝ ΑΓ....

Δρ Δημητρίου Σταθακόπουλου
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ
Π.Π.ΓΕΡΜΑΝΟ – ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΟΧΩΡΙΑ- ΤΗΝ ΑΓ.ΛΑΥΡΑ – ΤΑ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΤΟ Μ.ΣΠΗΛΑΙΟ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ
ΙΔΡΥΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ 1821
Ιστορικές αναφορές του Π.Π.Γερμανού για την περιοχή των Καλαβρύτων  με όλες τις πηγές που περιγράφουν τι έγινε στα Καλάβρυτα το Μάρτιο του 1821. Ένα σημαντικό έργο που πρέπει έχουμε και να μελετήσουμε όλοι.


Σημείωμα του συγγραφέα: 
Επετειακές μέρες που είναι, χορήγησα για δωρεάν ανάρτηση το εν λόγω βιβλίο στο έγκριτο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS. Κάθε χρόνο λοιπόν ακούμε, είτε φωνές αγιοποίησης, είτε αποδόμησης του '21. Ακούμε γνώμες "ειδικών" χωρίς όμως γνώση. Ακούμε τοπικιστικές εξάρσεις. Αφού προτάσσουν τους τίτλους και τις ειδικότητές τους, τότε κι' εγώ κάθε χρόνο θα απαντώ με γνώμονα τη γνώμη μετά γνώσεως ( Πλάτων ), την αρχή της Αληθείας, των πηγών και ως ex officio ειδικός με Διδακτορικό στην οθωμανική περίοδο, τουρκομαθής και μέλος του Δ.Σ του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821.Tα παράπονά μου: 1) ΟΥΔΕΙΣ Καλαβρυτινός ενδιαφέρθηκε να το εκδώσει (θα το έδινα δωρεάν και ελεύθερο πνευματικών δικαιωμάτων Ν. 2121/1993), οπότε το έδωσα προς έκδοση στη Νέα Υόρκη ( εκδ. Seaburn του φίλου Σάμ Τσέκουας που το αγκάλιασε αμέσως. Tον θερμοευχαριστώ δημοσίως ) - 2) Η ιδέα μου για την ίδρυση Καλαβρυτινού θεματικού χωριού 1821, άν και ψηφισμένη και εγκεκριμένη απ' όλους τους φορείς ήδη από το 2010, έχει αραχνιάσει στα συρτάρια!
Το καλό ότι σύντομα θα παρουσιαστεί  το αναμενόμενο 4πλό CD που έχουμε ηχογραφήσει με την ομάδα Γ. Δαλιάνη, και έχω γράψει 200 σελ βιβλίο για το δημοτικό τραγούδι ( εκδ. Παγκαλαβρυτινής και "τρέξιμο" Δ. Βαρβιτσιώτη ).
Δημήτρης Σταθακόπουλος

Δρ. κοινωνιολογίας της ιστορίας, Παντείου πανεπιστημίου Διπλωματούχου Βυζαντινής μουσικής - μουσικολόγου Μέλους του international society for ethnomusicology Bloomington Indiana Univ. Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Μέλους του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Μέλους της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικηγόρων CCBE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.