Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις - Λόντος Οικονομίδης, ο απόγονος των ιδρυτών της μεγάλης ΧΡΩΠΕΙ

γράφει ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος Πρόσφατα ο ανιψιός μου Παναγιώτης (Τάκης) Ασημακόπουλος, με καταγωγή από το Αγρίδι Καλαβρύτων, που ...

γράφει ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος
Πρόσφατα ο ανιψιός μου Παναγιώτης (Τάκης) Ασημακόπουλος, με καταγωγή από το Αγρίδι Καλαβρύτων, που γνωρίζει την ευαισθησία μου σ’ αυτά τα θέματα, μου έστειλε μια φωτογραφία από το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού Ευρυτανίας. Η κίνησή του αυτή με πλημμύρισε ιδιαίτερα συναισθήματα. Πέρα, όμως, από τα προσωπικά μου συναισθήματα, η συγκεκριμένη φωτογραφία καταδεικνύει και στον καθένα μας το σεβασμό ενός γόνου μεγάλης Λειβαρτζινής/Καλαβρυτινής οικογένειας στις ρίζες του! 
Ο απόγονος των ιδρυτών της μεγάλης ΧΡΩΠΕΙ, ο Λόντος Οικονομίδης με τη σύζυγό του κι ένα σύντομο βιογραφικό είναι το θέμα της φωτογραφίας! Επειδή, όμως, μιλάει μόνη της η ίδια, θα περιοριστώ να ευχαριστήσω θερμά την Πρόεδρο του Μουσείου κ. Καλλιάνη, με την οποία επικοινώνησα και με την άδειά της συμπεριλαμβάνεται η συγκεκριμένη φωτογραφία στο άρθρο.
Η αείμνηστη Μάντω Οικονομίδου-Καραμεσίνη, που πέθανε πριν ένα χρόνο (19.1.2015), δώρισε στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού εκατόν πενήντα συλλεκτικά κομμάτια, στη μνήμη του συζύγου της Λόντου. Το ΔΣ του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών την τίμησε την ήμερα των εγκαινίων με ειδική πλακέτα και την ανέδειξε δωρήτρια του Μουσείου, όπως με πληροφόρησε η κ. Καλλιάνη.
Σχετική ηλεκτρονική σελίδα: www.smap.gr/ 
Σχετικό παλαιότερο άρθρο:

Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος

Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος γεννήθηκε στο Λειβάρτζι του Δήμου Καλαβρύτων. Σπούδασε Νοσηλευτική, λειτούργημα το οποίο και άσκησε για 37 χρόνια. Από τον Οκτώβριο 2015 είναι συνταξιούχος. Παράλληλα, δραστηριοποιείται και στο λογοτεχνικό χώρο εδώ και δύο δεκαετίες, με εκδόσεις βιβλίων και δημοσιεύσεις άρθρων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στη λαογραφία του Τόπου του. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γάλλιου από το Γοργόμυλο Πρέβεζας και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.