HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Ριζική Ανατροπή":Οι δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ύψιστη τιμή για τα Καλάβρυτα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ (ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ) ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατ...




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ
(ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ)
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υιοθέτησε μετά θέρμης τις δύο αυτές επισημάνσεις και δεσμεύτηκε σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών να προωθηθεί άμεσα η έκδοση των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων που:
α) Θα καθορίζει τη 12η Οκτωβρίου εκάστου έτους (απελευθέρωση Ελλάδας) ως ημέρα Μνήμης και απονομής της οφειλόμενης τιμής στα εγκλήματα του Ναζισμού, κατά του άμαχου πληθυσμού, με πρώτο στη σχετική λίστα των τιμώμενων τόπων τα Καλάβρυτα και 
β) Την ανακήρυξη του συνόλου των 24 χωριών – οικισμών και Μονών των Καλαβρύτων ως Μαρτυρικά. (Να σημειώσουμε ότι επίσημα έχουν αναγνωριστεί ως Μαρτυρικοί Τόποι μόνον η πόλη των Καλαβρύτων και η τ. κοινότητα Ρωγών)»
«Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και για τον σκοπό αυτό θα προβεί σε ειδικές δηλώσεις και κατά την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα και θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο που του επιτρέπει ο θεσμικός του ρόλος κάθε ενέργεια για την ανάδειξη και οριστική λύση των προβλημάτων του Μουσείου»
Στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων ……
«Ο Πρόεδρος τον παρέπεμψε στις έως σήμερα δηλώσεις του (διαβάστε σχετικά εδώ) και ότι το θέμα θα οδηγηθεί προς οριστική λύση -εφόσον δεν τελεσφορήσουν σύντομα οι πολιτικές διαβουλεύσεις- στο Δικαστήριο της Χάγης. Το θέμα θα το συζητήσει όπως μας αποκάλυψε, κατά την επίσημη επίσκεψή του, 18 και 19 Ιανουαρίου στη Γερμανία με τον ομόλογό του κ. Γκάου»
Τούτο το «βαρυσήμαντο γεγονός» όπως χαρακτηρίζεται από το σχετικό δημοσίευμα (διαβάστε σχετικά εδω)  για την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (τη συνάντηση ζήτησαν από τον ΠτΔ το Ιστορικό Αρχείο Κανελλόπουλου (Ι.Α.Κ.), σε συνεργασία με τα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS ), είχε άμεσα αποτελέσματα, που πρέπει όλοι να χαιρετίσουμε, και συγχρόνως να συγχαρούμε και αυτούς που τη ζήτησαν και αυτούς που συμμετείχαν στη συνάντηση.
Η υλοποίηση των δεσμεύσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποτελέσουν ύψιστη τιμή για τα Καλάβρυτα.
Πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος κος Λαζουράς, που με πολυσέλιδο ανακοινωθέν «χαιρέτισε την δραστηριότητα» του Γερμανοελληνικού Ταμείου στον Τόπο Εκτέλεσης και στο ΔΜΚΟ, (παρόλο που δεν παρέστη στην συνάντηση ενώ προσκλήθηκε), θα βρει δύο κουβέντες για τούτα τα πραγματικά βαρυσήμαντα αποτελέσματα. 
Ομοίως και από τη διοίκηση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, της οποίας η απουσία (ενώ προσκλήθηκε) από τη συνάντηση μας ξενίζει, περιμένουμε τη δική της θέση για τη θετικότατη τροπή που πήραν πλέον, τα θέματα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος , του ΔΜΚΟ και των πολεμικών αποζημιώσεων.
Που τελικά δεν είναι υπόθεση κανενός άλλου, ή μη μόνον όλων των Καλαβρυτινών, που πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα τους να αλλάξουν την κατεύθυνση των στρογγυλεμάτων και των εκπτώσεων.
Και τούτο, επειδή τα Καλάβρυτα είναι σύμβολο ελευθερίας, ελπίδας και δημιουργίας, δεν αποτελούν τσιφλίκι κανενός και ουδεμίας έκπτωσης επιδέχονται.
Και σε αυτά τα θέματα δεν χωράει μικροψυχία.
Για την Ριζική Ανατροπή
Κώστας Κούκιος Λεωνίδας Βασιλόπουλος






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.