HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την κλοπή στο Μέγα Σπήλαιο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σχετικά με την χθεσινή κλοπή και άμεση εξιχνίαση και ευρεση του Ιερού Λειψάνο...


Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σχετικά με την χθεσινή κλοπή και άμεση εξιχνίαση και ευρεση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από την ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων
Η ανακοίνωση έχει ως εξης:  
Τήν Τρίτη 6η Οκτωβρίου 2015 επισκέφτηκε την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου ένα γκρούπ μέ προσκυνητές από την Ρουμανία .
Κατά τήν διάρκεια της ξεναγήσεως  του στο Μοναστήρι από τον Ιεροδιάκονο π. Σεραφείμ, αδελφό της Ιεράς Μονής, ένας εκ των Ιερέων και ένας λαϊκός, τήν ώρα πού παρευρίσκοντο στην αίθουσα των λειψάνων, αφήρεσαν από την προθήκη τό Ιερό λείψανο της χειρός του Αγίου Χαραλάμπους. Καί μαζί μέ τούς υπόλοιπους έφυγαν από την Ιερά Μονή κατευθυνόμενοι στο Grand Sale όπου τούς ανέμενε τό πούλμαν.
Ωστόσο ο π. Σεραφείμ παρατήρησε ότι τό Ιερό Λείψανο έλειπε και αμέσως έσπευσε και ειδοποίησε τό Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων, τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής καί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας δια το γεγονός, ένω παράλληλα εμπόδισε τό πούλμαν νά φύγει .
Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε εγκαίρως σε ανώτατο επίπεδο την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, η οποία αμέσως ανέλαβε δράση .Στήν Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου βρέθηκε ολόκληρη η ηγεσία της Αστυνομικής Διευθύνσεως Αχαῒας με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφερείας της Δυτικής Ελλάδος, Στρατηγό κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο.
Μετά από ενδελεχή και συστηματική έρευνα των προσκυνητών, από τους έμπειρους  αστυνομικούς συνελήφθησαν οι δράστες αφού πλέον αναγκάστηκαν νά ομολογήσουν τήν κλοπή καί τους οδήγησαν  σε χώρο της Ιεράς Μονής (κάτω από ένα θάμνο) όπου είχαν  κρύψει τό Ιερό Λείψανο.
Τον Ρουμάνο  Ιερέα πρόδωσαν  η νευρικότητα των κινησεών του , καθώς και η έρευνα στις αποσκευές όπου βρέθηκαν κρανία και άλλα  λείψανα.
Αναμφίβολα ή άμεση κινητοποίηση  και αποτελεσματικότητα της  ΕΛ.ΑΣ. και το ένθερμο ενδιαφέρον όλων  παραγόντων της, οδήγησαν στην έγκαιρη και ταχύτατη ανέυρεση  του Ιερού Λειψάνου , γεγονός πού αποτελεί μία σημαντική επιτυχία της.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μέ πολύ συγκίνηση ενημερώθηκε διά τήν ανέυρεση του Ιερού λειψάνου, ευχαριστώντας θερμά όλη την ηγεσία της Αστυνομίας και όλους όσους συμμετείχαν.
Η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει μέ ευγνωμοσύνη ευχαριστίες της και τά θερμά συγχαρητήρια της προς όλους τούς επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.  οι οποίοι για ακόμα μία φορά έφεραν μέ επιτυχία σε πέρας την αποστολή τους με υποδειγματικό τρόπο. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε:
1. Στρατηγό κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή  Περιφέρειας Δ. Ελλάδος
2. Ταξίαρχο κ. Ιωάννη Σεϊντή, Αστυνομικό Διευθυντή Αχαῒας
3. Κυρία Νικολίτσα Τσεκούρα  Αστυνόμο Β΄, Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αιγίου.
4. κ. Βασίλειο Ροδόπουλο , Διοικητή Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου 
5. κ. Χρήστος  Κουτσουπιάς Αστυνόμος Β΄, Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος   Καλαβρύτων.
6. κ.  Απόστολος Μαρτζάκλης , Διοικητής  Τμήματος Ασφαλείας Πατρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλες οι λεπτομέρειες της κλοπής στο Μέγα Σπήλαιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.