HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υπογράφτηκε απόφαση για τα προϊόντα μικρής οικοτεχνίας - Ποιους αφορά

Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, υπεγράφη την ...


Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, υπεγράφη την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015. Με την απόφαση αυτή, δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα μικρής κλίμακας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, αποκλειστικά ιδίας παραγωγής, από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να δημιουργηθούν προϊόντα ικανά να πάνε σε μικρές αγορές. 
Το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως για τις γυναίκες των παραγωγών αλλά και για γυναίκες που λόγω της κρίσης έμειναν άνεργες σε περιοχές της υπαίθρου. Ωστόσο, οφείλει το Υπουργείο να διευκρινίσει τι μέλλει γενέσθαι και με τις ασφαλιστικές εισφορές και τη φορολογία, αφού μιλάμε ουσιαστικά για ένα συμπληρωματικό κατά βάση εισόδημα. 
Η διάθεση των παραγόμενων προϊόντων της οικοτεχνίας μπορεί να γίνεται σε τοπικές αγορές, εμποροπανήγυρεις, δημοτικές εκδηλώσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης. Επίσης προβλέπεται η συνεργασία μεταξύ παραγωγών για την παραγωγή οικοτεχνικών προϊόντων. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι οποιαδήποτε αλλά προϊόντα, που προκύπτουν από την ίδια παραγωγή. Αν κάποιος δηλαδή δεν παράγει σύκο, δεν μπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς για γλυκά που προκύπτουν από το σύκο…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.