Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής για το Μουσείο ΔΜΚΟ

Στο τελευταίο (17/7/15) Δημοτικό Συμβούλιο , ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και το υπόμνημα - προτάσεις του Νομικού Π...


Στο τελευταίο (17/7/15) Δημοτικό Συμβούλιο, ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και το υπόμνημα - προτάσεις του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Καλαβρύτων, με την επωνυμία: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ (Δ.Μ.Κ.Ο.). που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου. Στην διαδικασία παραβρέθηκαν και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου, Θεόδωρος Χαλμούκης, Θεοδόσης Παναγόπουλος, Βασίλειος Σπανός και Φίλιππας Σαρδελιάνος οι οποίοι εξέθεσαν εμπεριστατωμένα τις προτάσεις του Δ.Σ. του Μουσείου (διαβάστε τις προτάσεις εδώ). 
Στις προτάσεις ήταν και η ίδρυση "τοπικού ιστορικού αρχείου Καλαβρύτων" η "Ιστορικό Ερευνητικό Κέντρο" (παράρτημα Μουσείου) και με αίτημα να στεγαστεί στην πρώην "Δημακοπούλειο" βιβλιοθήκη στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων. 
Το θέμα από πλευράς Δήμου παραπέμφθηκε στο ...μέλλον με την ανοχή ή μάλλον με την απουσία (φυσική αλλά και δια λόγου όσων ηταν εκεί) της μείζονος αντιπολίτευσης. 
Υπάρχει όμως ένα σοβαρό θέμα που προέκυψε κατά την συζήτηση. Ο Δήμαρχος κ. Λαζουράς ανέφερε (και ας μας διαψεύσει) οτι το Ιστορικό ερευνητικό κέντρο θα το αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος και μάλιστα αναφέρθηκε και το όνομα του κ. Σοκορέλη ως υπευθύνου της δημιουργίας του........ Ας το ξεκαθαρίσει ο κ. Δήμαρχος, όπως να ξεκαθαρίσει στο πως θέλει να βλέπει το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου. Το θέλει όπως είναι, με οντότητα λόγο, έργο, δράση και πρωτοβουλία, ή τους θέλει άβουλα όντα και απλούς εφαρμοστές των σχεδίων του Δήμου;;
..............................
Στις 25 Ιουνίου 2015 με άρθρο μας (διαβάστε το εδω) είχαμε τονίσει οτι ο μόνος, επιβεβλημένος τρόπος και στα πλαίσια της ορθής εφαρμογής του νόμου είναι η απαγκίστρωση του Μουσείου από την Δημοτική αρχή. Να πάψει επιτέλους ερήμην του εξαιρετικού διοικητικού συμβουλίου, ο Δήμος να λειτουργεί το Μουσείο ως γραφείο του Δήμου και  να αποφασίζει στο διορισμό εργαζομένων κατα το δοκούν και εν τέλει να υποβαθμίζει το σημαντικό του ρόλο στην Ιστορία και στον Τόπο. Με την υπαγωγή του Μουσείο στο Υπουργείο Πολιτισμού και όχι στο Υπουργείο Εσωτερικών που θέλει ο Δήμος, το Μουσείο θα έχει ανεξάρτητη οντότητα, χρηματοοικονομική αυτοτέλεια, απόλυτη κάλυψη υλικοτεχνικού εξοπλισµού και την εμβέλεια που του αρμόζει. 
Υ.Γ. Ο πρόεδρος του ΔΜΚΟ κ. Χρίστος Φωτεινόπουλος απουσίαζε από την συνεδρίαση διότι το Δημαρχείο γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση για τα ΑμΕΑ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.