HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Με επιτυχία η ημερίδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις (video- foto)

Πραγματοποιήθηκε χθες 15 Απριλίου 2015 με επιτυχία και με χρήσιμα συμπεράσματα, η ημερίδα με θέμα: " Διεκδίκηση Γερμανικών οφ...



Πραγματοποιήθηκε χθες 15 Απριλίου 2015 με επιτυχία και με χρήσιμα συμπεράσματα, η ημερίδα με θέμα: "Διεκδίκηση Γερμανικών οφειλών - Γερμανικές αποζημιώσεις" που διοργάνωσε η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στο ξενοδοχείο "Canyon" στα Καλάβρυτα.
Την έναρξη της ημερίδας με εισαγωγική ομιλία έκανε εκ μέρους της Διοργανώτριας Ένωσης ο Χαρίλαος Ερμείδης, Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και Μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
ακολούθησαν οι ομιλίες των: 
Βασίλη Κυριαζή, Δικηγόρου, πρώην Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (ΠΕΔ), με θέμα: "Αναδρομή στην πορεία του δικαστικού αγώνα 1995-2015" 
Γιώργου Μαγκούρα, Δικηγόρου, Πρόεδρου της ΠΕΔ, με θέμα: "Μπροστά στις σημερινές εξελίξεις για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων για τα θύματα και τις οικογένειές τους: Θέσεις και προτάσεις της ΠΕΔ" Στέλιου Περράκη, Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα: "Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις: Δοκιμάζοντας την αλήθεια και το δίκαιο 70 χρόνια μετά τα εγκλήματα του Γ´ Ράιχ στην Ελλάδα" 
Αριστομένη Συγγελάκη, Μέλους της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου με θέμα: "για τη Μνήμη και Χρέος, Δικαιοσύνη και Αποζημίωση! Keine tricks! (Χωρίς κόλπα!)". 
Το λόγο επίσης έλαβαν ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δήμος Βαρβιτσιώτης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαβρύτων κ. Δημήτρης Καστικόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ηλίας Κακκαβάς, ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. Παναγιώτης Ρεκούτης, το μέλος του Εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης Γερμανικών οφειλών κ. Δαμιανός Βασιλειάδης,  ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου κ. Γεωργίου Λαζουρά ο οποίος απουσιάζει στην Αυστρία για θέματα του χιονοδρομικού, απήθυνε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Χουλιάρας, Μίλησαν επίσης οι Φάνης Παπαγεωργίου, και Θεοδώρα Ερμείδη, μέλη της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Παρευρέθηκε επίσης ο Παναγιώτης Παππάς από τη μαρτυρική Μουσιωτίτσα και ο πολιτευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ, Ηρακλής Ρούπας 
Μηνύματα απέστειλαν ο Κώστας Ήσυχος, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρος. 
Την εκδήλωση στήριξαν, Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας, ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά και οι δικηγόροι της ΠΕΔ Αχαΐας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος της επιτροπής της Βουλής για τις αποζημιώσεις Στέλιος Περράκης για την πολύτιμη συμβολή του στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.