HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέες Δράσεις από την Εθελοντική Ομάδα Καμενιάνων

Η εθελοντική ομάδα των Καμενιάνων που δημιουργήθηκε εδώ και αρκετά χρόνια, ως ένας φορέας αγάπης και προσφοράς για τα χωριά μας, Καμενιάνο...


Η εθελοντική ομάδα των Καμενιάνων που δημιουργήθηκε εδώ και αρκετά χρόνια, ως ένας φορέας αγάπης και προσφοράς για τα χωριά μας, Καμενιάνοι – Δροβολοβό και Δεσινό. Έχει κατ επανάληψη δραστηριοποιηθεί σε τομείς προστασίας του περιβάλλοντος, στην καταπολέμηση της φθοράς των φυσικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, αλλά και στην απάλειψη της κοινωνικής ανισότητας, που αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο της εθελοντικής μας δράσης.
Συνεχίζοντας την ένθεη, πιστεύουμε αυτή προσπάθειά μας, διοργανώσαμε μια καινούρια ανοιξιάτικη περιβαλλοντική, εθελοντική εξόρμηση, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015. Μια δράση που θα μένει για να ενεργοποιεί τις συνειδήσεις και το ψυχικό μεγαλείο των ανθρώπων, που έμπρακτα αγαπούν το ωραίο και εργάζονται για την επίτευξή του.
Η πολυποίκιλη δραστηριότητά μας τούτη τη φορά περιλάμβανε καθαρισμούς και δενδροφύτευση περιορισμένης έκτασης σε κοινόχρηστους χώρους των Καμενιάνων, συντήρηση του μονοπατιού από πλατεία προς κοιμητήριο, κλπ.
Με μεγαλύτερη όμως και επικεντρωμένη εργασία, έγινε συντήρηση, καθαρισμός του μονοπατιού από πλατεία Δροβολοβού, μέχρι τον παλαιό νερόμυλο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι μια ξεχωριστή διαδρομή και η μοναδική παλαιότερα οδός πρόσβασης προς το ιστορικό σπήλαιο της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Δροβολοβού!
Η ανείπωτη χαρά τον συμμετεχόντων για την κοινωφελή τους δράση και προσφορά στην κοινωνία, προσέδωσε έναν πανηγυρικό χαρακτήρα στην όλη προσπάθεια, όπου μετά το πέρας των εργασιών και μάλιστα κάποιες στιγμές υπό βροχή, διατρανώθηκε στην κοινή φιλόξενη τράπεζα της οικίας του προέδρου της τοπικής κοινότητας Καμενιάνων και του οικισμού Δροβολοβού, Σπυρίδωνος Λάμπου!
Η εθελοντική δράση προσφέρει πολλές αληθινά συγκινήσεις που αξίζει να τις γευτούν και άλλοι συμπατριώτες μας!!! Τους καλούμε στην επόμενη δράση μας που θα καθοριστεί εν ευθέτω χρόνω.

Τονίζουμε επίσης ότι ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ είναι ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας. Γι αυτό όπου και όπως εκδηλώνεται, είναι δείγμα υψηλού επιπέδου, ανθρωπιάς, κοινωνικότητας και ωριμότητας ανθρώπων και κοινωνιών.
Αξίζει επιπρόσθετα να συμπληρώσουμε ότι τις εθελοντικές μας δράσεις και προσπάθειες, αγκάλιασαν, πέραν των άλλων και τα εκκλησιαστικά συμβούλια: Αγίου Αθανασίου Καμενιάνων και Αγίου Χαραλάμπους Δροβολοβού, καθώς και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ, ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ, ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ.

Για την Εθελοντική Ομάδα των Καμενιάνων
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος - Καμενιανίτης



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.