HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προκλητική φωτογραφία για τα Καλάβρυτα σε βιβλίο Δημοτικού

Πλησιάζουν οι μέρες μνήμης του μαύρου Δεκέμβρη για Καλάβρυτα, ενός μαζικού, απάνθρωπου και στυγνού εγκλήματος. Ηταν Δεκέβρης του ΄...



Πλησιάζουν οι μέρες μνήμης του μαύρου Δεκέμβρη για Καλάβρυτα, ενός μαζικού, απάνθρωπου και στυγνού εγκλήματος. Ηταν Δεκέβρης του ΄43 που ο ηρωικός τόπος των Καλαβρύτων γέμισε αίμα, πόνο, όλεθρο, καταστροφή.
Δυστυχώς οι αναφορές στα σχολικά μας βιβλία γι αυτό το φρικτό έγκλημα, ελάχιστες και αυτές, άτολμες.
Αντίθετα, όπως αποκαλύπτει το "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" στο βιβλίο  των θρησκευτικών της Ε΄Δημοτικού και στο κεφ. με τίτλο: "Σημασία δεν έχουν τα λάθη μας, αλλά η επιθυμία μας να τα διορθώσουμε" υπάρχει μια απαράδεκτη φωτογραφία. Είναι η φωτογραφία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόχανς Ράου να καταθέτει στο μνημείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (18 Απριλίου 2000) στεφάνι. Την φωτογραφία όμως τη συνοδεύει το ψευδές και παραπλανητικό "Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόχανς Ράου ζητά επίσημα συγγνώμη, για την καταστροφή της πόλης των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς στις 13 Δεκεμβρίου 1943"
ΟΧΙ κύριοι συγγραφείς του βιβλίου κύριοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και κύριοι του Υπουργείου Παιδείας. Ο κύριος Ράου όπως και κανένας επίσημος Γερμανός εκπρόσωπος δεν ζήτησε ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΛΟΓΟ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΑΞΗ. Ο κ. Ράου αντιθέτως στην συνεντευξη τυπου που είχε δοθεί τότε σε κεντρικό ξενοδοχέιο της Αθήνας, όταν προκλήθηκε από τον ιστορικό ερευνητή Δ. Κανελλόπουλο για να εκφράσει μια δημόσια συγνώμη, ενοχλήθηκε και κάπου εκεί σταμάτησε και την συνέντευξη.  
Φωτογραφίες, Λεζάντες και παρόμοιοι σχολιασμοί δεν είναι απλά λάθη, είναι ωμή παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και παραπλανάτε τα παιδιά μας.
Κάνουμε έκκληση, στον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και συμπατριώτη μας κ. Γκλαβά όπως και κάθε αρμόδιο να διορθώσει το προσβλητικό και αναληθή σχολιασμό της φωτογραφίας. 
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.