HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φως στα ντοκουμέντα για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Από 25 Νοεμβρίου εως και τέλος Δεκεμβρίου το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS θα δημοσιεύει όλα τα ιστορικά ντοκουμέντα για το Καλαβρυτινό Ο...






Από 25 Νοεμβρίου εως και τέλος Δεκεμβρίου το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS θα δημοσιεύει όλα τα ιστορικά ντοκουμέντα για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα κατ'αποκλειστικότητα από το Ιστορικό Αρχείο Κανελλόπουλου (Ι.Α.Κ.) με νέα ανέκδοτα στοιχεία. Οι δημοσιεύσεις θα γινονται με την μορφή χρονολογίου για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Επαρχία Καλαβρύτων για καθε μερα ξεχωριστά, από 25 εως και 31 Δεκεμβρίου 1943
Ηδη το "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" από 1/1/2013 έχει δημοσιεύσει 96 μοναδικά κείμενα και σπάνιο φωτογραφικό υλικό του "Ιστορικού Αρχείου Κανελλόπουλου" με τεράστια απήχηση σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιουργωντας συζητήσεις και ρίχνοντας φως στον μαύρο Δεκέμβρη του ΄43. (διαβάστε εδώ)
Το Ιστορικό Αρχείο του Δημήτρη Κανελλόπουλου αποτελεί μια επίπονη, σκληρή και άκρως τεκμηριωμένη προσπάθεια 35 χρόνων και περιλαμβάνει 95 φακέλους και δυόμιση χιλιάδες φωτογραφίες και 450 χάρτες, διαγράμματα που όλα θα δημοσιευθούν δίνοντας σε όλους μας την ευκαιρία να μάθουμε, να προβληματιστούμε και να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις στο "γιατί" έγινε το απαίσιο αυτό έγκλημα στην επαρχία Καλαβρύτων.
Είναι μια μελέτη που θα συζητηθεί και θα ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της ιστορίας, σε πρόσωπα και γεγονότα όλα στοιχειοθετημένα.
Να σημειώσουμε ότι μόνον το θεματολόγιο - περιεχόμενα της ιστορικής αυτής μελέτης αποτελείται από 112 σελίδες όλα από τα γερμανικά αρχεία, τα αμερικανικά αρχεία (U.S.A.National Archives), αγγλικά αρχεία του Foreign office, ελληνικά αρχεία στρατού, υπηρεσιών, αντιστασιακών ομάδων και πολλά πολλά άλλα που πραγματικά συγκλονίζουν και αποκαλύπτουν.
Τα ντοκουμέντα που συγκεντρώθηκαν αποδεικνύουν ότι το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο τυπικό συμβάν των γερμανικών αντιποίνων αλλά ένα βαρυσήμαντο στρατιωτικό γεγονός τέλεια προσχεδιασμένο και σατανικά σχεδιασμένο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτρη Κανελλόπουλο για την εμπιστοσύνη της αποκλειστικής δημοσιοποίησης αυτού του μοναδικού ντοκουμέντου στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Λίγα Λόγια για τον Δημήτρη Γ. Κανελλόπουλο

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δασοπόνος
τ. Πρόεδρος Ελλήνων Δασοπόνων [1981–2002]
τ. Αντιπρόεδρος Ευρωπαίων Δασοπόνων [1981–1991]
– Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών (2007) για:
• Την ιστορική έρευνα και αναζήτηση των ντοκουμέντων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος σε Εθνικά – Ιδιωτικά και Διεθνή Αρχεία. 
• ΄Ιδρυση και συγκρότηση του Ιστορικού Αρχείου Κανελλόπουλου (ΙΑΚ).
• Δωρεά του Ιστορικού Αρχείου Κανελλόπουλου στο Υπουργείο Πολιτισμού και παραχώρηση στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (2004–2006), αντικειμενικής αξίας 150.000 €.
• Συμβολή στην Οργάνωση Λειτουργίας του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (1984–1998).
– Χρυσό Μετάλλιο Δήμου Καλαβρύτων (1969) για τη συμβολή του στην Εθνική και Διεθνή προσπάθεια ανάδειξης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. 
– Χρυσό Μετάλλιο Δήμου Αθηνών (1985) για την άρτια οργάνωση της 10ης Συνόδου Ευρωπαίων Δασοπόνων (Αθήνα – Ζάππειο 25.8 – 02.09.1985). Μανιφέστο Ευρωπαίων Δασοπόνων. 
– Χρυσό Μετάλλιο Δήμου Θεσσαλονίκης για την συμβολή του στην καθιέρωση Κοινής Ευρωπαϊκής Δασικής Πολιτικής (1987).
– Αριστείο Ένωσης Ευρωπαίων Δασοπόνων (1990) για την συμβολή του στην κοινή Ευρωπαϊκή δράση και καθιέρωση κοινής στρατηγικής αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στην Μεσόγειο – Ίδρυση Ευρωπαϊκού Δασικού Κέντρου στην Ελλάδα. 
–Τιμητική διάκριση από Ένωση Ιταλών Δασολόγων – Δασοπόνων για καθιέρωση Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντολογικής Πολιτικής.

–Τιμητικός έπαινος από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση (Δεκ. 2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.