HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα τη Κυριακής - Α΄ Λουκά

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, Α΄ Λουκά (Λουκά, κεφ. Ε΄, εδάφ 1-11) Τω καιρώ εκείνω, εστώς ο Ιησούς παρά την λίμνην Γεννησαρέτ, είδε...

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, Α΄ Λουκά
(Λουκά, κεφ. Ε΄, εδάφ 1-11)

Τω καιρώ εκείνω, εστώς ο Ιησούς παρά την λίμνην Γεννησαρέτ, είδε δύο πλοία εστώτα παρά την λίμνην, οι δε αλιείς αποβάντες απ’ αυτών απέπλυναν τα δίκτυα. Εμβάς δε εις έν των πλοίων, ό ήν του Σίμωνος, ηρώτησεν αυτόν από της γης επαναγαγείν ολίγον και καθίσας εδίδασκεν εκ του πλοίου τους όχλους. Ως δε επαύσατο λαλών, είπε προς τον Σίμωνα. Επανάγαγε εις το βάθος και χαλάσατε τα δίκτυα υμών εις άγραν. Και αποκριθείς ο Σίμων είπεν αυτώ. Επιστάτα, δι’ όλης της νυκτός κοπιάσαντες, οὐδέν ελάβομεν, επί δε τω ρήματί σου χαλάσω τὸ δίκτυον. Και τούτο ποιήσαντες, συνέκλεισαν πλήθος ιχθύων πολύ, διερρήγνυτο δε το δίκτυον αυτών. Και κατένευσαν τοις μετόχοις τοις εν τω ετέρω πλοίω του ελθόντας συλλαβέσθαι αυτοίς, και ήλθον και έπλησαν αμφότερα τα πλοία, ώστε βυθίζεσθαι αυτά. Ιδών δε Σίμων Πέτρος προσέπεσε τοις γόνασιν του Ιησού, λέγων. Έξελθε απ’ εμού, ότι ανήρ αμαρτωλός ειμί, Κύριε, θάμβος γαρ περιέσχεν αυτόν και πάντας τους συν αυτώ επί τη άγρα των ιχθύων ή συνέλαβον, ομοίως δε και Ιάκωβον και Ιωάννην, υιούς Ζεβεδαίου, οί ήσαν κοινωνοί τω Σίμωνι. Και είπε προς τον Σίμωνα ο Ιησούς. Μὴ φοβοῦ. Από του νυν ανθρώπους έση ζωγρών. Και καταγαγόντες τα πλοία επί την γην, αφέντες άπαντα, ηκολούθησαν αυτώ.
Ελεύθερη μετάφραση
Εκείνο τον καιρό, καθώς στεκόταν ο Ιησούς κοντά εις την λίμνην της Γεννησαρέτ, είδε δύο πλοιάρια κοντά στη, οι ψαράδες είχαν βγει και έπλεναν τα δίχτυα. Μπήκε σ’ ένα από τα πλοιάρια, το οποίον ανήκε εις τον Σίμωνα, και τον παρεκάλεσε ν’ απομακρυνθεί λίγο απ’ αυτό. Τότε κάθισε και δίδασκε τα πλήθη από το πλοιάριο. Μόλις έπαυσε να μιλά, είπε εις τον Σίμωνα: «Πήγαινε στα βαθειά και ρίξτε τα δίχτυα σας για ψάρεμα». Του απάντησε ο Σίμων: «Δάσκαλε, όλη την νύχτα κουραστήκαμε χωρίς να πιάσουμε τίποτε. Αλλ’ επειδή το λες Εσύ, θα ρίξω το δίχτυ». Όταν το έριξαν στη λίμνη, έπιασαν τόσα πολλά ψάρια, ώστε το δίχτυ άρχισε να σχίζεται. Έκαναν τότε νεύματα εις τους συνεργάτες τους, που ήσαν εις το άλλο πλοιάριο, να έλθουν να τους βοηθήσουν. Εκείνοι ήλθαν και γέμισαν και τα δύο πλοιάρια, ώστε να κινδυνεύουν να βυθισθούν. Όταν ο Σίμων Πέτρος είδε τι έγινε, έπεσε εις τα γόνατα του Ιησού και είπε: «Φύγε από μένα, Κύριε, γιατί είμαι άνδρας αμαρτωλός». Αυτό το είπε γιατί έκανε μεγάλη έκπληξη και σ’ αυτόν και σε όσους ήσαν μαζί του, με τα ψάρια που έπιασαν. Επίσης και στον Ιάκωβο και στον Ιωάννης, τους γιούς του Ζεβεδαίου, που ήσαν συνεταίροι του Σίμωνος. Είπε τότε ο Ιησούς στο Σίμωνα: «Μη φοβάσαι. Από τώρα και εις το εξής θα αλιεύεις ανθρώπους». Μόλις έβγαλαν τα πλοιάρια στην ξηρά, τα παράτησαν όλα και Τον ακολούθησαν.
===================

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα τη Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του ιερού κειμένου, θα αναρτάται στο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕWS» κάθε Σάββατο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.