HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ψηφίζεται το "Αντιρατσιστικό" - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ"

Πάτρα (Πλ. Γεωργίου) 01/12/1943 - Το 11ο Τάγμα της 749 Jager Register πριν την αναχώρηση του για την "Επιχείρηση Καλάβρυτα" ...

Πάτρα (Πλ. Γεωργίου) 01/12/1943 - Το 11ο Τάγμα της 749 Jager Register πριν την αναχώρηση του για την "Επιχείρηση Καλάβρυτα" στο βάθρο ο Στρατηγός Karl Von Le Suire και αριστερά του ο Wolfinger
copyright φωτο: Ιστορικό Αρχείο Κανελλόπουλου

γράφει ο Νίκος Κυριαζής
Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ (9/9/14) η ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, καθώς κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν αιτήσεις για ονομαστικές ψηφοφορίες σε κρίσιμα άρθρα.
Για το επίμαχο άρθρο 2, η νομοθετική μεταβολή στην οποία προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι για τις γενοκτονίες και τα εγκλήματα πολέμου που καλύπτει ποινικά τις γενοκτονίες των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, κυρίως των Ποντίων, για τις οποίες έχουν υπάρξει αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής ή αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων, όπως ενδεχομένως για τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Για το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ούτε λόγος αφού κανείς μα κανείς από τους εκροσώπους στην Βουλή δεν έθεσε με σαφήνεια την αναγνώρισή του.
Τι λέει η προσθήκη Αθανασίου; "γενοκτονίες και τα εγκλήματα πολέμου για τις οποίες έχουν υπάρξει αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής ή αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων"
και θέτουμε το ερώτημα: 
Οι εγκληματίες πολέμου κατα την κατοχή 41-44 ΑΜΝΗΣΤΕΥΘΗΚΑΝ Η ΟΧΙ με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση "Μέρτεν" που είχε σαν αποτέλεσμα 850 ποινικές δικογραφίες που κατέγραφαν ονομαστικά τους εγκληματίες πολέμου που διέπραξαν τα ολοκαυτώματα στην Ελλάδα; Στις δικογραφίες αυτές είχαν κατονομαστεί οι εγκληματίες και είχε διαταχθεί η σύλληψή τους προκειμένου να δικαστούν στα έκτακτα ελληνικά στρατοδικεία αλλα οι φάκελλοι αυτοί μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στον τότε γερμανό υπουργό δικαιοσύνης στην Βόνη όπου και ...αρχειοθετηθηκαν, γεγονος μοναδικό και πρωτάκουστο για τα εγκλήματα των ναζί στην Ευρώπη.
Να σημειώσουμε οτι οι μοναδικοί που καταδικάστηκαν στην δίκη της Νυρεμβέργης το 1947, ήταν οι Φέλμυ και Σπάιντελ (ποινή 15 χρόνων ο καθένας) για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων και ο Αντρέ (σε θάνατο, αλλά δεν εκτελέστηκε ποτέ η ποινή) για τα εγκλήματα στην Κρήτη. Με μια διαφορά, οτι οι τρεις αυτοί δεν καταδικάστηκαν για εγκλήματα πολέμου αλλά γιατί υπερέβησαν το νόμο περι αντιποίνων....
Με απλά λόγια ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ δεν είχε κανενας εκπροσωπός μας στη Βουλή το σθένος να αποσαφηνίσει και να καταδικάσει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ και στον παρόν Νομοσχέδιο ηταν μια μοναδική ευκαιρία. 
Να σημειώσουμε οτι στις 23 Μαΐου 2013, ο τ. υπουργός καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος έπειτα από συνεργασία με τον ερευνητή Δημήτρη Κανελλόπουλο με την επερώτηση ζητά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ανοίξουν οι φάκελοι των εγκληματιών πολέμων, οι σχετικές δικογραφίες και τα παραπεμπτικά βουλεύματα που παραδόθηκαν, για τα περαιτέρω, στο Εφετείο Αθηνών, όπου φυλάσσονται μέχρι σήμερα τα πρωτότυπα των 850 βουλευμάτων, μετά την διάλυση του Εθνικού Ελληνικού Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (διαβάστε ΕΔΩ)
Ολόκληρη η Ερώτηση έχει ως εξής:
«Δικαστικά στοιχεία για τις πολεμικές αποζημιώσεις από τις καταστροφές των στρατευμάτων κατοχής»
1. Σύμφωνα με το άρθρο 6 της Συντακτικής πράξης 73/1945, συγκροτήθηκε Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο στην Κεντρική Υπηρεσία του Ελληνικού Εθνικού Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου (1941-1944), συγκείμενο από τους α) Δημήτριο Κιουσόπουλο, Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου (Πρόεδρος), β) Ανδρέα Τούση, Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών (Μέλος) και Σπηλ. Παυλόπουλο, Πρωτοδίκη (Μέλος), προκειμένου:
να διενεργήσει τις απαραίτητες ανακριτικές πράξεις κατά των υπευθύνων, που διέπραξαν εγκλήματα κατά του άμαχου Ελληνικού Λαού κατά τη διάρκεια της τριπλής κατοχής (1941-44, Βούλγαροι, Ιταλοί, Γερμανοί) και
να καταλογισθούν οι δέουσες ποινικές και λοιπές ευθύνες κατά των υπαιτίων.
2. Το ανωτέρω Δικαστικό Συμβούλιο για κάθε σχηματισθείσα δικογραφία (850 συνολικά για όλη την Ελλάδα) εξέδωσε 850 παραπεμπτικά βουλεύματα, προκειμένου να δικασθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον του αρμόδιου Διαρκούς Στρατοδικείου της Χώρας. Τα εκδοθέντα 850 βουλεύματα περιγράφουν με σαφήνεια όχι μόνο τις ποινικές ευθύνες των υπαιτίων. Αλλά και τις επανεχθείσες υπ’ αυτών καταστροφές σε κινητά και ακίνητα πράγματα των παθόντων.
3. Μετά τη διάλυση του Ε.Ε.Γ.Ε.Π. οι σχετικές δικογραφίες και τα παραπεμπτικά βουλεύματα παραδόθηκαν, για τα περαιτέρω, στο Εφετείο Αθηνών, όπου φυλάσσονται ως σήμερα τα πρωτότυπά τους.
Υπό τα δεδομένα αυτά:
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
1. Τ’ αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών, που χειρίζονται το όλο θέμα των ως άνω πολεμικών αποζημιώσεων, γνωρίζουν την ύπαρξη των δικογραφιών αυτών και τα στοιχεία που εμπεριέχουν;
2. Δεν θα ήταν χρήσιμο αντίγραφα των δικογραφιών αυτών να περιέλθουν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο έχει στο μεταξύ επιληφθεί της όλης υπόθεσης;
Αθήνα, 23 Μαΐου 2013
Ο ερωτών Βουλευτής
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Α΄ Αθηνών
Να σημειώσουμε οτι όλοι οι ΦΑΚΕΛΟΙ - ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ - ΠΑΡΑΠΕΠΤΙΚΑ κλπ, βρίσκονται στο αρχείο του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτωματος στα Καλάβρυτα (δωρεά Ι.Α.Κ.)

Στις 22 Αυγούστου 2014, έπειτα από πρωτοβουλία της Παγκαλαβρυτνής Ένωσης, εστάλη, επιστολή με κοινοποίηση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό αλλά και σε όλους τους Υπουργούς και Βουλευτές, με την οποία ζητούσε την προσάρτηση του Ελληνικού Ολοκαυτωματος στο άρθρο 2, καλώντας ταυτόχρονα τους φορείς να προσυπογραψουν το κείμενο. 
Χαρακτηριστικά η επιστολή ανέφερε:
"Το αίτημά είναι να περιληφθεί η φράση «Ελληνικό Ολοκαύτωμα 1940-1944» δίπλα στην φράση Ολοκαύτωμα της Εισηγητικής Έκθεσης του υπό ψήφιση νόμου για το Ρατσισμό «Στην παράγρ. 2 της Αιτιολογικής Έκθεσης του Σχ. Ν. "Τροποποίηση του Ν. 927/1979, (Α΄ 139) ...για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)" όπου γίνεται αναφορά στο Ολοκαύτωμα χωρίς όμως να προσδιορίζονται ειδικότερα στοιχεία του. Νοείται βεβαίως ότι η ευθεία αναφορά του γίνεται για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα. Στο σημείο αυτό ζητείται να εξειδικευτεί με προσθήκη αναφοράς δίπλα στην λέξη Ολοκαύτωμα με την φράση <Εβραϊκό Ολοκαύτωμα, Ελληνικό Ολοκαύτωμα 1941-1944, ….. > αναδεικνύοντας έτσι την σημαντική παράμετρο και του Ελληνικού Ολοκαυτώματος. Θεωρούμαι ότι το δίκαιο αυτό αίτημα θα τύχει ευρείας υποστήριξης από όλους του εμπλεκόμενους και ευαισθητοποιημένους Φορείς, Οργανώσεις, τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να στηρίξουμε με τον τρόπο αυτό ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το δίκαιο αίτημα δεκάδων φορέων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και παράλληλα να αναδείξουμε τα στοιχεία των Ελληνικών Καταστροφών της περιόδου εκείνης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση των δικαίων αιτημάτων για τις πολεμικές επανορθώσεις. 
Η ενέργειά θα αποτελέσει σημαντική ηθική αναγνώριση για ΟΛΕΣ τις κατεστραμμένες πόλεις και χωριά της Ελλάδας. (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
Στις 31 Αυγούστου 2014 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Καλαβρύτων ανέφερε απατώντας σε ερώτηση του προέδρου της ένωσης θυμάτων καλαβρυτινού ολοκαυτώματος κ. Χαρίλαου Ερμείδη οτι συντάσσεται με την πρωτοβουλία φορέων για την αναγνώριση του Ελληνικού Ολοκαυτώματος και οτι το θέμα θα τεθεί στην Βουλή, αλλα δυστυχώς δεν έγινε καμία παρέμβαση στο νομοσχέδιο επι του θέματος... (διαβάστε ΕΔΩ)
Απ΄ολα τα παραπάνω το συμπέρασμα είναι ένα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ για την αποκατάσταση της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ. Μένουμε μονο σε άναρθρες κραυγές, χωρίς ποτέ να τολμάμε να αναδείξουμε, να συγκρουστούμε, να διορθώσουμε και να διορθωθούμε. Η Ιστορία καταγράφει και κάποτε θα αναδείξει και θα καταδικάσει τους ΟΛΙΓΙΣΤΟΥΣ της Ιστορίας.........Μια ακόμα ευκαιρία ΧΑΘΗΚΕ.....


Νίκος Π.Κυριαζής
9 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.