HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων τιμά τον Γεώργιο Δούσμανη

ο Γεώργιος Δουσμάνης παραλαμβάνει το πτυχίο του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια (1951) φωτό από βιβλίο-αφιέρωμα στον Γιώργο Δούσμανη  ...


ο Γεώργιος Δουσμάνης παραλαμβάνει το πτυχίο του
στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια (1951)
φωτό από βιβλίο-αφιέρωμα στον Γιώργο Δούσμανη 
του εκπαιδευτικό Γεώργιο Τζεραβίνη
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων σε συνεργασία με το Ε.Κ.Φ.Ε. (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) Αιγίου, διοργανώνει αφιερωματική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον κορυφαίο πυρηνικό και ατομικό  επιστήμονα, Γεώργιο Δούσμανη, 47 χρόνια μετά τον θάνατό του.
Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία της συγγραφής και επανατύπωσης του βιβλίου «Γεώργιος Δούσμανης: ο Επιστήμονας, ο Άνθρωπος, ο Έλληνας», των συναδέλφων εκπαιδευτικών, Κώστα Βελαώρα, φιλολόγου και Γιώργου Τζεραβίνη, οικονομολόγου.
Για το επιστημονικό έργο και την πρωτοποριακή ανακάλυψη του Γ. Δούσμανη, της μεγαλοφυίας του Columbia των Η.Π.Α., που κόσμησε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, θα μιλήσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Ελένη Ι. Κωσταρίδη.
Τον τόπο καταγωγής του, το οικογενειακό περιβάλλον του και πτυχές από την ζωή του θα παρουσιάσει ο κ. Γιώργος Τζεραβίνης, , ενώ ο κ. Κώστας Βελαώρας θα παραθέσει στοιχεία και σταθμούς από τη δράση του Γ. Δούσμανη υπό τον τίτλο: «Όταν τα παραμύθια συναντώνται με τις πραγματικότητες εις σάρκαν μίαν…».
Επιλεγμένα αποσπάσματα από το Βιβλίο «Γεώργιος Δούσμανης» θα διαβάσει η φιλόλογος, κ. Βαρβάρα Σεφέρη. Θα προβληθούν, επίσης, διαφάνειες με φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και τη διαδρομή του τιμωμένου προσώπου.
Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της  ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Αιγιαλείας, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013 - ημερομηνία του θανάτου του -, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο), στις 7 μ.μ.
Προσκαλείται το κοινό των δήμων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων να παρευρεθεί  στην παραπάνω  εκδήλωση και να τιμήσει την προσφορά και τη μνήμη αυτού του λαμπρού επιστήμονα και ερευνητή.

                                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

              Η Πρόεδρος                                  Η Γενική Γραμματέας
          Αρχοντούλα Ρέλλα                               Αικατερίνη Μαρινοπούλου
                 Παπασημακοπούλου                    

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.