Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ένα νέο «όπλο» στο οπλοστάσιο του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων!!!

Το Χιονοδρομικο Κέντρο Καλαβρύτων, στην προσπάθεια που καταβάλλει για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στους χιονοδρόμους, ...

Το Χιονοδρομικο Κέντρο Καλαβρύτων, στην προσπάθεια που καταβάλλει για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στους χιονοδρόμους, πρόσθεσε στο οπλοστάσιό του ένα νέο όπλο, τον «Εξολοθρευτή Χιονοστιβάδων Murmel»!
Πρόκειται για ένα «κανόνι» που δημιουργεί κραδασμούς χαμηλής συχνότητας σε σημεία πιθανού κινδύνου, με αποτέλεσμα την προληπτική κατακρήμνιση των χιονοστιβάδων.
Η «Murmel» κατασκευάζεται από τον Αυστριακό οίκο “ELMA TECH”, έχει βεληνεκές μεγαλύτερο από 300 μέτρα και εκτοξεύει ρουκέτες που με τις δονήσεις που προκαλούν στον αέρα συντελούν στη διάλυση του δεσμού μεταξύ των διαδοχικών στρώσεων χιονιού και την κατάρρευση της χιονοστιβάδας.
Οι τεχνικοί της “ELMA TECH” εκπαίδευσαν το προσωπικό του ΧΚΚ στης 28 και 29 Οκτωβρίου στο Χελμό. Ο Herbert Steinleitner, διευθυντής της εταιρείας που ήταν παρών στην εκπαίδευση, δήλωσε ότι το σύστημα είναι ιδανικό για το ΧΚΚ, αφού τα σημεία πιθανού κινδύνου είναι συγκεκριμένα και μπορούν εύκολα να «κλειδώσουν» σαν στόχοι της «Murmel».
Τα πλεονεκτήματα του συστήματος είναι ότι είναι αποτελεσματικό από απόσταση, δουλεύει ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και εμπεριέχει ελάχιστους ή καθόλου κινδύνους για το προσωπικό και το περιβάλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.