HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τιμητικές διακρίσεις για τον Καμενιανίτη Γ. Μάξιμο Ιβηρίτη

«ΔΟΞΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΤΙ ΤΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ» Γ. ΜΑΞΙΜΟΣ ΙΒΗΡΙΤΗΣ-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Με αυτά τα λόγια η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Α...


«ΔΟΞΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΤΙ ΤΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ»
Γ. ΜΑΞΙΜΟΣ ΙΒΗΡΙΤΗΣ-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Με αυτά τα λόγια η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους – όπως αναγράφεται και στην έγγραφη ανώτατη τιμητική διάκριση – τίμησε τον Γ. Μάξιμο Ιβηρίτη για τις πολύτιμες υπηρεσίες και ευεργεσίες που προσέφερε στην τοπική εκκλησία με την ανεύρεση των ιερών λειψάνων της Αγίας ενδόξου Νεομάρτυρος Ακυλίνας στις 8 Φεβρουαρίου 2012.

Πέρα από αυτή την τιμητική διάκριση που αποδόθηκε στον π. Μάξιμο τον προηγούμενο μήνα, μια άλλη λαμπρότατη διάκριση –αυτή την φορά από την Σύγκλητο του Τ.Ε.Ι. Καβάλας- ήλθε να επισφραγίσει την μοναστική πνευματική πορεία και το άλλο μεγαλειώδες έργο του Γ. Μαξίμου.
Μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο καθηγητή του τμήματος Δασοπονίας του ανωτέρω ιδρύματος, η Σύγκλητος με νεώτερη απόφασή της του παραχώρησε έδρα για να διδάξει στο εν λόγω Πανεπιστήμιο.
Ο Γ. Μάξιμος απάντησε σε όλα αυτά με την γνωστή ταπεινότητα και σεμνότητα που τον διακρίνει πάντοτε.
« Αισθάνομαι υψίστη την ευθύνη της διακρίσεως ταύτης όπως και άλλων σχετικών από την εκκλησία μας, διότι προσπαθώ να διακονώ όσο δύναμαι-με γνώμονα πάντοτε το πατερικό ρητόν: «Η τιμή να μην υπερβαίνει την αξία μας», συμπληρώνοντας επιπρόσθετα πως οι διακρίσεις για τους μοναχούς δεν είναι αποδεκτές, αλλά ως διακονητής της Κυρίας Θεοτόκου τις αποδέχομαι και τις αφιερώνω στην Παναγία μας».
Εμείς εκφράζοντας και το κοινό Καλαβρυτινό αίσθημα – προσκρούοντας βέβαια στην ταπεινότητα του π. Μαξίμου – δημοσιεύουμε τα πιο πάνω γεγονότα που ο απόηχός τους αντανακλά ευχάριστα και φωτισμένα στην μαρτυρική Καλαβρυτινή περιφέρειά μας μέσα στο βαθύ σκοτάδι που επικρατεί γύρω μας τα τελευταία χρόνια.
Ας έχει καλά ο Θεός τον π. Μάξιμο να μας δίνει κουράγιο και ελπίδα, και να μας αποδεικνύει με το έργο του ότι τίποτα δεν πάει χαμένο όταν προσπαθούμε αγωνιζόμενοι για το αγαθόν.
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναφορά της πηγής και ενεργό link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.