HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Τρίκαλα, Μετέωρα, Καρδίτσα και Μέτσοβο ο Παγκαλαβρυτινός!

Τα χορευτικά τμήματα του ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, το σαββατοκύριακο (16-17 Νοεμβρίου) επισκέφθηκαν τα Μετέωρα, τη Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα...

Τα χορευτικά τμήματα του ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, το σαββατοκύριακο (16-17 Νοεμβρίου) επισκέφθηκαν τα Μετέωρα, τη Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα, τη Καρδίτσα και το Μέτσοβο, όπου και συμμετείχαν σε Καλαβρυτινό – Τρικαλινό γλέντι, μετά την αλλαγή του αρχικού προγράμματος, που προέβλεπε συμμετοχή σε «Σεμινάριο παραδοσιακών χορών».

Κι αυτή, η εκδρομή που διοργανώθηκε από τον ιστορικό σύλλογο, στέφθηκε με επιτυχία, αφού ήταν δεκάδες τα μέλη και οι φίλοι των χορευτικών τμημάτων που έδωσαν το παρών.

Ο Παγκαλαβρυτινός, πιστός στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, το Σάββατο, επισκέφθηκε την πανέμορφη πόλη των Τρικάλων, θαυμάζοντας το Ληθαίο ποταμό που έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης τουριστών. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο εν λόγω ποταμός αποτελεί το σημείο αναφοράς των Τρικάλων, αφού είναι πράγμα σπάνιο για ελληνική πόλη να διασχίζεται από ποτάμι. Ενώ, περπάτησαν και στα φημισμένα «Στενά του Σακαφλιά».

Έπειτα, αναχώρησαν για το ξενοδοχείο στη Καλαμπάκα, όπου διανυκτέρευσε η αποστολή για λίγη ξεκούραση, πριν την βραδινή έξοδο.

Το ραντεβού με το Σύλλογο «Μικρασιατών και Ποντίων», είχε δοθεί σε κοσμικό κέντρο στις Σκαμιές Πηγής Τρικάλων, ενώ το γλέντι-ξεφάντωμα κράτησε έως αργά μετά τα μεσάνυχτα.

Το πρωί της Κυριακής, η αποστολή επισκέφτηκε τα μοναδικά Μοναστήρια των Μετεώρων. Πρώτος σταθμός η Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, αμέσως μετά η Ιερά Μονή Βαρλαάμ και στη συνέχεια η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου.

Το μεσημέρι, η αποστολή αναχώρησε για το Μέτσοβο, όπου τους υποδέχτηκε ο επικεφαλής και χοροδιδάσκαλος των χορευτικών «Μετσόβου», Γεώργιος Μέτσιος, ο οποίος κι είχε φροντίσει η αποστολή να γευτεί τα περίφημα ψητά κι άλλα τοπικά Ηπειρώτικα εδέσματα, σε ταβέρνα της περιοχής.

Αργά το απόγευμα, η αποστολή πήρε το δρόμο της επιστροφής.






Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναφορά της πηγής και ενεργό link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.