Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Με λαμπρότητα η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αργολίδος από το Μάνεσι Καλαβρύτων

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τελέστηκε σήμερα 24.11, η ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου Αντωνόπουλου στο Ναύπ...


Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τελέστηκε σήμερα 24.11, η ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου Αντωνόπουλου στο Ναύπλιο.
Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος έχει καταγωγή εκ πατρός από το Μάνεσι Καλαβρύτων και για το λόγω αυτό πολλοί Μανεσιώτες παραβρέθηκαν στην τελετή με λεοφωρείο που διέθεσε ο Δήμος Καλαβρύτων και ξεκίνησε το πρωί από το Μάνεσι. 

Στην τελετή της ενθρονίσεως ήταν κι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κα πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄, πλειάδα Αρχιερέων ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές αρχές του τόπου καθώς και πολύς κόσμος από την Θήβα και την Αθήνα και τα Καλάβρυτα.
Η υποδοχή έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τελέσθηκε η ακολουθία της Ενθρονίσεως.
Ο Σεβασμιώτατος ενδεδυμένος τον Αρχιερατικό Μανδύα και κρατώντας την Αρχιερατική Ράβδο ανήλθε στον Αρχιερατικό θρόνο ενώ το ποίμνιο φώναζε «Άξιος, Άξιος».
Η όλη τελετή της ενθρονίσεως, έγινε σε μία ατμόσφαιρα φορτισμένη από έντονη συγκίνηση.
Ο νέος μητροπολίτης Αργολίδος, εμφανώς συγκινημένος και φορτισμένος, τόνισε μεταξύ άλλων, στον ενθρονηστήριο λόγο του για το μεγάλο έργο του προκατόχου του, Μακαριστού Μητροπολίτη Ιακώβου, καθιστώντας σαφές ότι αυτό θα συνεχιστεί.

φωτό: Studio Μπουγιώτης-Ρασσιάς Ναύπλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.