HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκδήλωση για τον στρατηγό Μακρυγιάννη με ομιλητή τον Δημήτρη Σταθακόπουλο

Η προσωπικότητα, η ζωή και το έργο του στρατηγού Μακρυγιάννη, παρουσιάστηκε στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, σε εκδήλωση που οργάνωσε το ...


Η προσωπικότητα, η ζωή και το έργο του στρατηγού Μακρυγιάννη, παρουσιάστηκε στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, σε εκδήλωση που οργάνωσε το μεσημέρι η Ένωση Γυναικών Φωκίδας.
Ο στρατηγός Μακρυγιάννης, μια μεγάλη προσωπικότητα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, συνέχισε να δίδει μαθήματα αξιοπρέπειας και ανιδιοτέλειας και στα πρώτα χρόνια της Ελευθερίας αυτού του τόπου. «Αυτά τα μαθήματα ίσως σήμερα» είπαν οι ομιλητές, «τα έχουμε ανάγκη όλοι, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί δεν μιλούν μόνο για οικονομική κρίση, αλλά, προπάντων, για κρίση ιδεών, οραμάτων και προσδοκιών».
Την προσωπικότητα του Μακρυγιάννη, που αγωνίστηκε, αλλά και λοιδορήθηκε και μάλιστα έφτασε στο σημείο να κατηγορηθεί και να καταδικασθεί για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του Όθωνα, παρουσίασαν με τις ομιλίες τους δύο Πανεπιστημιακοί:
Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθύντρια Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας κυρία Στέλλα Πριόβολου που αναφέρθηκε στον «Άνθρωπο, Λογοτέχνη και Δάσκαλο Μακρυγιάννη».
Ο διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, Δικηγόρος και Μουσικολόγος κ. Δημήτριος Σταθακόπουλος, που μίλησε για τον «Μακρυγιάννη υπό το πρίσμα της Ιστορικής Λαογραφίας».
Ο κ. Σταθακόπουλος, μάλιστα που κατάφερε να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο του ταμπουρά του Μακρυγιάννη, έπαιξε ένα παραδοσιακό τραγούδι. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση του κ. Σταθακόπουλου, στα εκθέματα, μεταξύ των οποίων και το εκμαγείο του στρατηγού Μακρυγιάννη.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των γεννηθέντων στην ιδιαίτερη πατρίδα του Μακρυγιάννη στο συνοικισμό Αβορίτι του Κροκυλείου Δωρίδας κ.Κωνσταντίνος Μπούτσικος. Σύντομη ομιλία έκανε και η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Φωκίδας κυρία Λαμπρινή Κουφάκη, ενώ την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κυρία Μαρία Παπουτσάκη.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, ο πρώην Πρωθυπουργός κ.Ιωάννης Γρίβας, ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Κόκκινος, η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κυρία Γιώτα Γαζή, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ.Γεώργιος Καπετζώνης και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κ. Δημήτριος Κουτρούμπας.


Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.