HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε αργία ο εφημέριος της Δάφνης Καλαβρύτων

Για την εγκατάλειψη της Ενορίας του και μη εκπλήρωση των εφημεριακών, λειτουργικών και ποιμαντικών καθηκόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα αν...

Για την εγκατάλειψη της Ενορίας του και μη εκπλήρωση των εφημεριακών, λειτουργικών και ποιμαντικών καθηκόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα αναιτίως, τιμωρήθηκε με ομόφωνη απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Δημόπουλος του Κωνσταντίνου Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Δ.Δ. Δάφνης Καλαβρύτων.
Όπως προέκυψε από το ανακριτικό πόρισμα και την κοινή ομολογία των ενοριτών ο εφημέριος δεν ενημέρωσε την Ιερά Μητρόπολη για την κλοπή του παγκαρίου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Δ.Δ. Δάφνης Καλαβρύτων κατά την 16η Αυγούστου 2008, σε αντίθεση με την ληφθείσα απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού.
Η σχετική απόφαση καταλήγει: "Κατόπιν τούτων το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος του επέβαλλε ομόφωνα την ποινή της 6μηνης αργίας από κάθε ιεροπραξία, άνευ στερήσεως των αποδοχών του, και μετάθεσή του σε άλλη εφημεριακή θέση της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Ως έναρξη της ποινής ορίζεται η 13η Οκτωβρίου 2011.
Να σημειώσουμε οτι ο εφημέριος είχε παραπεμφθεί από το Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που σε συνεδρίαση του στις 23 Μαρτίου τον έκρινε ένοχο 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.