HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εγκαίνια για το νέο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πάτρας

Τα εγκαίνια του νέου κτηριακού συγκροτήματος του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών και της Εκκλησιαστικής Εστίας της Ιεράς Μητροπό...

Τα εγκαίνια του νέου κτηριακού συγκροτήματος του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών και της Εκκλησιαστικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών πραγματοποίησε στις 14/11 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Οι σχολικές  εγκαταστάσεις και το οικοτροφείο βρίσκονται στην Παραλία Πατρών (Πατρών - Πύργου 85).

Το ιστορικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών των 1105 αποφοίτων εκ των οποίων: 1 Αρχιερέα(το Θεόκλητο Αβραντινή από την Βλασία Καλαβρύτων, μητρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας), 405 Ιερείς, Διακόνους και Μοναχούς, 186 Θεολόγους και πλήθος καθηγητών, διδασκάλων, νομικών, μουσικών, και αγιογράφων πρόσφερε και προσφέρει στην νεολαία της Δυτικής κυρίως Ελλάδας.
"Ένα Σχολείο με πολλά ονόματα, αλλά με μια ιστορία. Ένα Σχολείο που ανέθρεψε σωματικά και πνευματικά χιλιάδες μαθητές κυρίως της Δυτικής Ελλάδος. Αχαΐας, Επταννήσων, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Φωκίδος. Ένα Σχολείο μόρφωσης και αγωγής μοναδικής. Ένα Σχολείο Χριστοκεντρικό και ανθρωποκεντρικό. Ένα Σχολείο με προσφορά και έργο τεράστιο, μέσα σε δυσκολότατες συνθήκες διαβίωσης και ανεπάρκειας υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά υπερεπάρκειας αγάπης από μέρους του προσωπικού, διδακτικού και υπηρετικού." όπως τόνισε ο διευθυντής του κ.Ιωάννης Κόττορος.



Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.