HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παπανδρέου και Harper στα Καλάβρυτα - αποκλειστικές εικόνες

ρεπορτάζ Νίκος Κυριαζής - αποκλειστικές φωτογραφίες Αλέξης Λεχουρίτης  Δυο από τα σημαντικότερα μνημεία της Ελληνικής Ιστορίας αποφάσισε να...


ρεπορτάζ Νίκος Κυριαζής - αποκλειστικές φωτογραφίες Αλέξης Λεχουρίτης 
Δυο από τα σημαντικότερα μνημεία της Ελληνικής Ιστορίας αποφάσισε να επισκεφτεί ο Καναδός πρωθυπουργός Στήβεν Χάρπερ στην επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα και δεν ήταν άλλα από αυτά που βρίσκονται στα Καλάβρυτα τον τόπο της έναρξης του αγώνα για την ελευθερία, την Αγία Λαύρα και τον τόπο θυσίας των χιλίων και πλέον Καλαβρυτινών στο ολοκαύτωμα του 43.

Τιμή για την πατρίδα μας. για τους ήρωες μας και για την ιστορία μας. Σ ε ερώτηση δημοσιογράφου -"Γιατί επιλέξατε να επισκεφθείτε τα Καλάβρυτα και όχι την αρχαία Ολυμπία ας πούμε, που είναι ο συνήθης τόπος επίσκεψης των περισσότερων ξένων ηγετών στην Ελλάδα;" 
 απάντησε:
"Τα Καλάβρυτα είναι μια σπουδαία ιστορική τοποθεσία και συνδέεται με δύο ιδιαίτερα σπουδαίες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας: Την Ελληνική Ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη μαζική δολοφονία του ανδρικού πληθυσμού κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στα Καλάβρυτα οι Έλληνες σήκωσαν τη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, και είναι ο τόπος της ανθρωποθυσίας στα Καλάβρυτα, της μαζικής δολοφονίας του ανδρικού πληθυσμού και της καταστροφής της πόλης από τις δυνάμεις Κατοχής των Ναζί, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο".

Στην επίσκεψή του στα Καλάβρυτα τον συνόδευσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και μέλη του υπουργικού συμβουλίου και του υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο βουλευτής Αχαΐας Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Ο. κ Λαζουράς μεταξύ άλλων σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για την πόλη τους να υποδέχονται τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Καναδό ομόλογό του στην Αγία Λαύρα, όπου φυλάσσεται το ιερό λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του '21, καθώς και στον τόπο θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκε όλος ο ανδρικός πληθυσμός της πόλης.

Η επίσημοι επισκέπτες έφθασαν με ελικόπτερο στα Καλάβρυτα 10:30 και αμέσως μετέβησαν στην Αγία Λαύρα όπου τους υποδέχθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος και ξεναγήθηκαν στους χώρους του μοναστηριού και στο χώρο που φυλάσσετε το λάβαρο της επανάστασης. Να σημειώσουμε ότι στην Καναδική αποστολή ήταν και ο Σεβ. Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος, συμφοιτητής του Μητροπολίτου μας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1956-1960) και ήταν ιδιαίτερη χαρά και για τους δύο παλιούς φίλους.
Από την Αγία Λαύρα μετέβησαν στο μουσείο του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος όπου και ξεναγήθηκαν στο πλούσιο από εικόνες, κειμήλια και μνήμες χώρο του. Στην συνέχεια ανέβηκαν στο λόφο του Καπή και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος και άναψαν κεριά στην κατακόμβη των ηρώων μας..
Με την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του Πρωθυπουργού και του Καναδού ομολόγου του Stephen Harper, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Καναδού πρωθυπουργού , της συζύγου του Λορίν Χάρπερ και της συνοδείας τους στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.
Η Ελληνική αποστολή παρέμεινε στα Καλάβρυτα για να παραβρεθούν στην συνάντηση με τους φορείς της περιοχής στο Ξενοδοχείο «Χελμός»
Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε δημόσια όλοι οι Καλαβρυτινοί τον συμπατριώτη μας Δημήτρη Σούδα, μέλους της Καναδικής αποστολής και εκπροσώπου τύπου της Καναδικής κυβέρνησης για την πρωτοβουλία που είχε να παροτρύνει τον Καναδό Πρωθυπουργό να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα τα Καλάβρυτα.
εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων

Διαμαρτυρίες:
-Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, είχαν αναρτήσει πανό και μαύρες σημαίες έξω απ' το κτίριο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.
-Τ άκουσαν ο Παπανδρέου και οι συν αυτό υπουργοί από παρευρισκόμενους απλούς πολίτες με συνθήματα όπως «μας πήρες τη σύνταξη», «πούλησες την Ελλάδα»
-Στην κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκε η ειρηνική συγκέντρωση των "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" και με προστασία από πιθανή προβοκάτσια Σύντομα θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις πιό μαζικές και πιό δυνατές γιατί όλοι μαζί μπορούμε.........
- Αγρότες έκλεισαν τον δρόμο Πόυντας Καλαβρύτων από τις 12 έως τις 3μμ διεκδικόντας να επιτραπεί στις περιοχές Natura η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία, καθώς και να διαγραφούν τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί για το λόγο αυτό.
πανό στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων

Αγρότες - κτηνοτρόφοι στην Πούντας-Καλαβρύτων (φωτο THEBEST.GR)

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης
Αλέξης Λεχουρίτης - Δημήτρης Σούδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.