HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνταγή: Σαρίκι ή Φρουτομπακλαβάς

Υλικά • 1 κιλό φύλλο κρούστας • 8 αυγά • Μισό κιλό αμύγδαλα, ασπρισμένα και καβουρδισμένα • Μισό κιλό ψιλοκομμένα φρουί γλασέ (διάφορα) • 3...



Υλικά
• 1 κιλό φύλλο κρούστας
• 8 αυγά
• Μισό κιλό αμύγδαλα, ασπρισμένα και καβουρδισμένα
• Μισό κιλό ψιλοκομμένα φρουί γλασέ (διάφορα)
• 320 γρ ζάχαρη άχνη
• Λίγο λικέρ ή κονιάκ
• 3 βανίλιες
• 200 γραμμάρια βούτυρο
• ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, μέχρι να αποκτήσουν μια ελαφριά και αφράτη υφή. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, βανίλιες και κονιάκ, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες . Μετά προσθέτουμε προσεκτικά τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε απαλά, προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά. Μπορεί να χρειαστεί 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
• Στη συνέχεια, τοποθετούμε τρία βουτυρωμένα φύλλα σε μια επιφάνεια εργασίας. Προσθέτουμε λίγη γέμιση από τη στενή πλευρά στην αρχή του φύλλου. Τυλίγουμε και κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η γέμιση είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη για καλύτερο αποτέλεσμα.
• Αφού τυλίξουμε τα ρολά, χαράζουμε απαλά την επιφάνειά τους σε κομμάτια, τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσή απόχρωση. Αφού ψήσουμε το γλυκό και το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει.
• ΣΙΡΟΠΙ
• θα χρειαστούμε 1 κιλό ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, βανίλια και λίγο χυμό λεμονιού. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά ρίχνουμε το λεμόνι και τη βανίλια και το αφήνουμε να βράσει άλλα 2 λεπτά.
• Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι πάνω στα ρολά, στη συνέχεια τα κόβουμε σε κομμάτια, σιριοπιάζουμε πάλι. Τα γυρίζουμε ανάποδα να ποτίσουν καλά.

από τις Συνταγές της εφημερίδας "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ"


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.