HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ

της κ. Δήμητρας Ντόκου Τα κουλουράκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα! Η γλυκιά γεύση τους συμβολίζει τη χαρά...



της κ. Δήμητρας Ντόκου
Τα κουλουράκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα!
Η γλυκιά γεύση τους συμβολίζει τη χαρά και την ευτυχία της Ανάστασης. Προσφέρονται στους καλεσμένους και στους φίλους μας ως ένδειξη φιλοξενίας και αγάπης, ενισχύοντας το πνεύμα της γιορτής
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
1 ½ κούπα ζάχαρη
25 γρ. μαγειρική αμμωνία
½ κούπα χλιαρό γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση: Χτυπήστε τη ζάχαρη με το βούτυρο καλά για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι ώστε να είναι χλιαρό και αφαιρέστε απ’ τη φωτιά. Προσθέστε την αμμωνία μέσα στο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Κρατήστε το μίγμα στην άκρη.
Αφού έχει αφρατέψει το βούτυρο, αρχίστε να προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια, και την αμμωνία (την οποία έχουμε διαλύσει στο χλιαρό γάλα. Προσθέστε το αλεύρι λίγο λίγο, ενώ χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή που να μην κολλάει πολύ. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Φτιάξτε το κάθε κουλουράκι στο σχήμα που θέλετε... όπως ωραίες πεταλουδίτσες. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε πάνω τα κουλουράκια, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν όταν ψήνονται. Θα χρειαστείτε περίπου 4-5 ταψιά, ανάλογα το μέγεθος που πλάθετε τα κουλουράκια.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.