HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γλυκό κουταλιού με φρούτα του χειμώνα

Με τις φλούδες από το πορτοκάλι, νεράτζι, περγαμόντο, λεμόνι, κίτρο μπορείτε να δημιουργήσετε φανταστικά γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και σπ...



Με τις φλούδες από το πορτοκάλι, νεράτζι, περγαμόντο, λεμόνι, κίτρο μπορείτε να δημιουργήσετε φανταστικά γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες και σπιτικά λικέρ.
Η κ. Ρηγούλα Αδαμοπούλου-Σχοινά μια από τις παλιές νοικοκυρές των Καλαβρύτων προτείνει να δοκιμάσετε αρωματικό γλυκό κουταλιού με φλούδες κίτρου, με την ευχάριστη πικράδα στην επίγευση.
1 κιλό κίτρα καθαρισμένα
1 ½ κιλό ζάχαρη
1 ½ κιλό νερό
½ χυμό λεμονιού
Χαράζουμε κάθετα τα κίτρα σε 6 σημεία, αφαιρούμε τις φλούδες από σάρκα. Τις τυλίγουμε σε ρολάκια ή τις κόβουμε μπαστουνάκια, βράζουμε σε νερό 2-3 φορές μέχρι να ξεπικρίσουν, τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη µε το νερό και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις για λίγα λεπτά. Τότε προσθέτουμε τις φλούδες και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Καλύτερα είναι να δέσουμε 30΄ το γλυκό. Να το αφήσουμε να κρυώσει τελείως και αν χρειάζεται το ξαναδένουμε λίγα λεπτά ακόμα. Στον τελευταίο βρασμό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγη γλυκόζη για να μην ζαχαρώσει.

Από τις συνταγές της εφημερίδας "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.