HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ημερίδα στη Χαλανδρίτσα για την Ελιά και τη Βιολογική Γεωργία

Στο πλαίσιο της συνεργασίας «Elaiology» του Ελαιοτριβείου «Αφοί Σπηλιωτόπουλοι» και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο Δήμο Ερυμάνθου και...



Στο πλαίσιο της συνεργασίας «Elaiology» του Ελαιοτριβείου «Αφοί Σπηλιωτόπουλοι» και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο Δήμο Ερυμάνθου και ειδικότερα στη Χαλανδρίτσα λαμβάνει χώρα το καινοτόμο αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Elaio Support Tech» . Στο πρόγραμμα αυτό που αποτελεί μια καινοτόμο ερευνητική και αναπτυξιακή δραστηριότητα για την περιοχή προβλέπεται μία σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων καλύπτοντας θεματικές ενότητες της σύγχρονης αγροτικής τεχνολογίας σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Ένα από τα βασικά πεδία εφαρμογών είναι και αυτό της βιολογικής Γεωργίας, όπου μέσα από την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) αποκτά ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Τα στελέχη του προγράμματος προσπαθώντας να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ερμηνείες, γύρω από αυτό το ζήτημα καλούν σε ανοιχτή συζήτηση όλους τους παραγωγούς στην περιοχής σήμερα Παρασκευή 10-11-2023 το βράδυ στις 7:00 στο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίτσας. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Δημητριάδης γεωπόνος και ιδρυτικό στέλεχος τις ΔΗΩ όπως επίσης και μέλος του IFOAM (Διεθνούς Οργανισμού Βιολογικής Γεωργίας). O κ. Δημητριάδης θα αναπτύξει ζητήματα γύρω από το χώρο της βιολογικής γεωργίας αλλά θα εστιάσει περισσότερο στην ελιά, μιας και αποτελεί το βασικότερο προϊόν της περιοχής. Παρεμβάσεις θα γίνουν και από τον κ. Γιώργο Ζακυνθινό καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, όπως επίσης και άλλων στελεχών του προγράμματος. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και καλούνται όλοι οι αγρότες και οι παραγωγοί της περιοχής να παρακολουθήσουν την ομιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.