HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ένας χρόνος χωρίς την Γιώτα Κωνσταντοπούλου Κολιοπούλου

Συμπληρώνεται ήδη ένας χρόνος που η Γιώτα Κωνσταντοπούλου Κολιοπούλου ξεκίνησε το ταξίδι της στην αιωνιότητα επιστρέφοντας για πάντα στα αγ...



Συμπληρώνεται ήδη ένας χρόνος που η Γιώτα Κωνσταντοπούλου Κολιοπούλου ξεκίνησε το ταξίδι της στην αιωνιότητα επιστρέφοντας για πάντα στα αγαπημένα της Καλάβρυτα. 
Την Κυριακή 16 Ιουλίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων, θα τελεστεί το Ιερό Μνημόσυνο στην μνήμη της.
Η Γιώτα Κωνσταντοπούλου Κολιοπούλου, έφυγε έχοντας επιτελέσει ένα ιερό χρέος απέναντι στον αγαπημένο της πατέρα Κωνσταντίνο και στα δυο της αδέρφια Σπήλιο και Τάκη αλλά και όλους τους αγαπημένους συμπατριώτες της που χάθηκαν τόσο άδικα τη ματωμένη Δευτέρα στις 13/12/1943, έχοντας απαντήσει σε όλα αυτά τα αναρίθμητα γιατί που κατέκλυσαν την παιδική της ψυχή εκείνη την αποφράδα ημέρα. 
Κατάφερε να μετουσιώσει τον πόνο σε δύναμη την απόγνωση σε πάθος για ζωή το φόβο σε αποφασιστικότητα και χρέος ιερό το δάκρυ σε πείσμα και το μισός σε ανθρωπιά. Αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις ξεπέρασε εμπόδια που κάποια στιγμή φάνταζαν ανυπέρβλητα για να αξιωθεί να δει το μεγάλο της όνειρο να παίρνει σάρκα και οστά το μουσείο Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος το τρίτο της παιδί όπως συνήθιζε να λέει ώστε να μείνει αιωνία η μνήμη όλων των αδικοχαμένων καλαβρυτινών να μη σβήσει η λήθη του χρόνου το δράμα που βίωσε εκείνη και όλα τα παιδιά της γενιάς της. 
Άφησε πίσω της μία βαριά κληρονομιά και ένα χρέος που βαραίνει όλους όσους πίστεψαν σε αυτή, στον αγώνα της να συνεχίσουν, να συνεχίσουν ώστε να μείνει αιωνία η μνήμη του ανείπωτου Καλαβρυτινού δράματος το οποίο θα διδάσκει στους νέους τα δεινά του πολέμου και θα στέλνει μηνύματα Ειρήνης και φιλίας τους λαούς. Αιωνία η μνήμη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.