HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Σε ισχύ ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας - Αναδιάρθρωση Διευθύνσεων - Ενσωμάτωση Αρμοδιοτήτων - Προσλήψεις

Οριστικοποιήθηκε μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσ...



Οριστικοποιήθηκε μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Καλαβρύτων.
Τον Ο.Ε.Υ. επεξεργάστηκε υπηρεσιακή επιτροπή με επικεφαλής το Δήμαρχο Αθ. Παπαδόπουλο και πήρε το δρόμο της οριστικοποίησης, με ΦΕΚ, μετά την ψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 22 Ιουνίου ενώ τίθεται σε ισχύ ουσιαστικά από την 1η Ιουλίου.
Πέρα από τα τυπικά των αρμοδιοτήτων Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Οικονομικής Επιτροπής, Εκτελεστικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το νέο Οργανόγραμμα του το οποίο αναθεωρείται μετά από 12ετία, προβλέπει τη σύσταση και ανασύσταση μιας σειράς νέων διευθύνσεων και τμημάτων, αναπροσαρμόζοντας το σημερινό Οργανόγραμμα ενώ δημιουργούνται και αυτοτελή τμήματα, υπαγόμενα απευθείας στο Δήμαρχο αλλά και τον συντονιστή Γ.Γ. του Δήμου.
Τα Αυτοτελή Τμήματα, υπαγόμενα στο Γραφείο Δημάρχου, θα είναι τα εξής: Υπηρεσιών Δόμησης (ΥΔΟΜ), Δημοτικής Αστυνομίας (όταν συσταθεί), Εσωτερικού Ελέγχου, Νομικής Υποστήριξης, Προγραμματισμού και Τ.Π.Ε., Πολιτικής Προστασίας, Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) καθώς και τα Γραφεία Διαφάνειας, Ποιότητας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Γραφείο Παλλαϊκής Άμυνας, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και Συμβούλων.
Οι Κεντρικές Υπηρεσίες θα είναι τρεις:
Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρωπίνου Δυναμικού στην οποία θα υπάγονται τα Τμήματα Διοίκησης, Προσωπικού και Μισθοδοσίας, Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου, Κοινωνικής Μέριμνας - Δημόσιας Υγείας – Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης (η Κοινωνική Υπηρεσία λειτουργεί σήμερα ανεξάρτητα αλλά ενσωματώνεται στον Ο.Ε.Υ. για λόγους στρατηγικής μελλοντικής διαχείρισης) και Τοπικής Ανάπτυξης, Πολιτιστικής, Αθλητικής και Τουριστικής προβολής (κάποιες από τις υπηρεσίες σήμερα υπάγονται στον Οργανισμό «Σπήλαιο Λιμνών Καστριών).
➠ Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών στην οποία θα υπάγονται τα τμήματα Οικονομικής Διαχείρισης, Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Εκκαθάρισης Δαπανών, Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας, Προμηθειών και Αποθήκης καθώς και το Τμήμα Ταμείου.
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος στην οποία θα υπάγονται τα Τμήματα Μελετών και Έργων, Αποκομιδής, Περιβάλλοντος και Πρασίνου καθώς και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων (Η/Μ), Ύδρευση και Αποχέτευση.
Ειδικότερα σε σχέση με κάποιες από τις αρμοδιότητες του Δημάρχου στον Ο.Ε.Υ. επισημαίνεται ότι «η στελέχωση του Γραφείου Δημάρχου και του Γραφείου Γενικού Γραμματέα γίνεται με διάθεση υπαλλήλων όλων των βαθμών, κλάδων και κατηγοριών μετά από απόφαση του Δημάρχου» ενώ και «η τοποθέτηση και κατανομή του προσωπικού στις διάφορες υπηρεσίες και η ανάθεση σε αυτό των οριζόμενων καθηκόντων γίνεται με απόφαση Δημάρχου, λαμβάνοντας υπόψη τις λειτουργικές ανάγκες των μονάδων, τα προσόντα, την πείρα και τις ειδικές γνώσεις των υπαλλήλων».
Επίσης η κατανομή του προσωπικού στις επιμέρους οργανικές μονάδες γίνεται με απόφαση του Δημάρχου, «λαμβάνοντας υπόψη τις λειτουργικές ανάγκες των μονάδων, τα προσόντα, την πείρα και τις ειδικές γνώσεις των υπαλλήλων ενώ ο Δήμαρχος έχει την δυνατότητα να αποσπάσει στο γραφείο Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Γενικού Γραμματέα υπαλλήλους του Δήμου ανεξαρτήτως βαθμού και ειδικότητας προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των συγκεκριμένων γραφείων» όπως αναφέρεται.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ
Με βάση το νέο Οργανόγραμμα (ΟΕΥ) του Δήμου, προβλέπονται 57 θέσεις, νέου, μόνιμου προσωπικού. Όταν αυτές προκηρυχθούν, εκτιθούν, περάσουν μέσω νέου διαγωνισμού και ολοκληρωθούν, με σύνολο ετήσιας μισθοδοσίας 1,1 εκατ. ευρώ, θα αφορούν
➭ 7 νέες θέσεις υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης,
➭ 10 νέες θέσεις υπαλλήλων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης,
➭ 16 νέες θέσεις υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και
➭ 24 νέες θέσεις υπαλλήλων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.