HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΦΙΛΙΑ: Τίμησαν του πεσόντες από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής, στις 20 και 21 Ιουνίου 1943

ΤΑ ΦΙΛΙΑ και οι απανταχού Φιλιώτες, τίμησαν την μνήμη των πεσόντων συμπατριωτών και το ολοκαύτωμα του χωριού, από τα Ιταλικά στρατεύματα κα...



ΤΑ ΦΙΛΙΑ και οι απανταχού Φιλιώτες, τίμησαν την μνήμη των πεσόντων συμπατριωτών και το ολοκαύτωμα του χωριού, από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής, στις 20 και 21 Ιουνίου 1943.
Σε μια σεμνή και ουσιαστική τελετή, με πρωτοβουλία της Αδελφότητας Φιλιωτών σε συνεργασία της Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας και της Τοπικής Κοινότητας, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση έμπροσθεν του μνημείου έξω από το νεκροταφείο του χωριού, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας κ. Αλέξης Οικονόμου, αναφέρθηκε στα γεγονότα του 1943, τονίζοντας οτι η μάχη των Φιλίων, ήταν από τις πρώτες ένοπλες αντιστασιακές δράσεις στην περίοδο της κατοχής όπου έχασαν την ζωή τους, κατ την διάρκεια της μάχης 2 ένοπλοι μαχητές της ομάδας Μίχου και την επομένη εκτελέσθηκαν 6 συμπατριώτες μας μεταξύ των οποίων και ο ηγούμενος, τότε, της Μονής Αγίου Αθανασίου Φιλίων, Αμβρόσιος.
Με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο από τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτήρης Δουκλιάς, τον Πρόεδρο των Φιλιωτών κ. Γεώργιο Μητρόπουλο, ενώ παρευρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Ασημάκης Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Φιλίων κ. Πέτρος Χατζής, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων και στο τέλος επίτροποι και πάροικοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και αναφώνησαν Αθάνατοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.