HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αγρυπνία Απόδοσης του Πάσχα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων

 Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί την Τρίτη 23 Μαΐου 2023, από τις 21:30 στον Mητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, επί τη εορ...

 Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί την Τρίτη 23 Μαΐου 2023, από τις 21:30 στον Mητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, επί τη εορτή της αποδόσεως του Πάσχα.
Στη λειτουργική γλώσσα της εκκλησίας σημαίνει την κατάκλειση (ολοκλήρωση) της εορτής του Πάσχα, που διαρκεί συνολικά 39 ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου. Τιμάται από την Εκκλησία την παραμονή της Αναλήψεως, δηλαδή, την Τετάρτη μετά την Κυριακή του Τυφλού. Αποτελεί μία από τις εξαιρέσεις, καθώς οι περισσότερες εορτές έχουν την απόδοσή τους την όγδοη ημέρα, δηλαδή έχουν διάρκεια οκτώ ημερών.
Η Ακολουθία της αποδόσεως της εορτής του Πάσχα τελείται ακριβώς όπως και η Αναστάσιμη ακολουθία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Έτσι οι πιστοί, έχουν την πνευματική ευκαιρία για μία ακόμη φορά να ζήσουν το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας, αλλά και να δοξάσουν των εκ νεκρών Αναστάντα Κύριον ψάλλοντας με όλο τον παλμό της καρδιάς τους, το χαρμόσυνο μήνυμα «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».
Η Ιερά Ακολουθία θα είναι φέτος, με την ευλογία του Σεβαστού μας Ποιμενάρχου κ.κ.Ιερωνύμου, αφιερωμένη στους μαθητές της Γ' Λυκείου που την επομένη θα ξεκινήσουν τις εξετάσεις τους. Δια τούτο θα τελεστεί Δέηση υπερ της εξεταζόμενης νεολαίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.