HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Νέα Δημοτική κίνηση διεκδικεί τον Δήμο Καλαβρύτων

Μια νέα δημοτική κίνηση για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ανακοινώθηκε με την ονομασία "Συμμαχία για την ανατροπή" και με κεί...

Μια νέα δημοτική κίνηση για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ανακοινώθηκε με την ονομασία "Συμμαχία για την ανατροπή" και με κείμενο διακήρυξης αρχών το οποίο έχει ως εξής:   
«ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Συνδημότισσα και συνδημότη,
Με αίσθημα ευθύνης διεκδικούμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη όλων των ενεργών δυνάμεων του τόπου μας που επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθειά μας η οποία αποτελεί αναγκαιότητα για τον Δήμο μας. Προκαλούμε τους συμπολίτες και της συμπολίτισσες να διεκδικήσουν όσα αξίζουν. Ήρθε η ώρα να αποκηρύξουν, το γκρίζο τοπίο, την αδιαφάνεια, τις πελατειακές πρακτικές, την αυθαιρεσία, την αδιαφορία, τη μετριότητα, τη διαπόμπευση. Γενικά το θολό τοπίο που χρόνια τώρα κυριαρχεί στον Δήμο μας, όπως το έχουν επιβάλλει οι επαγγελματίες πολιτικοί, αυτοί που ψάχνουν μόνο καρέκλες και θεαθήναι. Κρίση αξιών, επιλεκτική οικονομική λιτότητα, αυθαιρεσία, ανασφάλεια, ατιμωρησία, αποξένωση, παραίτηση είναι μερικές μόνο λέξεις που αντιπροσωπεύουν όλα όσα επικρατούν σήμερα στο Μαρτυρικό Δήμο μας. Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στόχος όλων μας είναι ο δημότης να μπει και πάλι στο προσκήνιο και γι’ αυτό σας προσκαλούμε να σταθείτε δίπλα μας, συμμέτοχοι και ενεργοί, με δικαίωμα κρίσης στις αποφάσεις της δημοτικής Αρχής και όχι παρατηρητές και χειροκροτητές.
Η πολυεπίπεδη κρίση έχει αφήσει έντονα αρνητικά αποτυπώματα και στον τόπο μας. Δεν κατόρθωσαν να συγκροτήσουν ένα σύνολο κοινών στόχων και ένα πλαίσιο διεκδίκησης. Παράλληλα, έχουν βαλτώσει βασικά θέματα των υποδομών μας, όπως το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, η πληθυσμιακή αποψίλωση του Δήμου μας, η συρρίκνωση της πρωτογενούς παραγωγής, η διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων, η αλλοίωση και η υποβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, η έκρηξη του μαζικού και φθηνού τουρισμού. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ζητήματα για το μέλλον του τόπου και τείνουν να αλλοιώσουν την εικόνα του Δήμου μας.
Η απερχόμενη ανίκανη Δημοτική αρχή δεν κατόρθωσε να πείσει και να εμπνεύσει τους πολίτες για ενεργό συμμετοχή και δεν κατάφερε να συνεργαστεί με τους θεσμικούς φορείς του τόπου για να επιλύσει τα σοβαρά ζητήματα του Δήμου μας, προτάσσοντας πάντα εγωισμούς, αγκυλώσεις και προκρίνοντας μικροπολιτικά οφέλη.
Οι διαπιστώσεις και η απόδοση ευθυνών είναι πρόσκαιρες μέχρι τη στιγμή εκείνη που κάποιοι θα πουν «ως εδώ». Έκτοτε έχουν ημερομηνία λήξεως. Και για εμάς η περίοδος αυτή παρήλθε. Έχουμε γι’ αυτό την βεβαιότητα, ότι για να εκπληρώσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλύτερα και αποδοτικότερα την αποστολή της, πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη κομματικά, ανεξάρτητη διοικητικά και αυτοδύναμη οικονομικά. Δεν επιθυμούμε το χρίσμα οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος. Στηριζόμαστε στην κοινωνία των ενεργών πολιτών και το μόνο που διεκδικούμε είναι η δυναμική τους στήριξη.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι κατ’ εξοχήν ο θεσμικός εγγυητής στον οποίο διαμορφώνονται οι συνθήκες και ο χώρος, όπου θα πρυτανεύσουν ο διάλογος, η συνεργασία και η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, χωρίς σκόπιμους αποκλεισμούς όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Στο Δήμο πρέπει οι πολίτες να έχουν το δικαίωμα έκφρασης όλοι, κάτι που μέχρι σήμερα έχουν αποστερηθεί . Εμπνεόμαστε από τις αρχές της δικαιοσύνης, της ισοτιμίας και της ισονομίας, της νομιμότητας και της εντιμότητας, της διαφάνειας και της ειλικρίνειας με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς παρεκτροπές. Ο εγωισμός, η μισαλλοδοξία και τα προσωπικά συμφέροντα δεν ανήκουν σ’ εμάς. Απευθυνόμαστε σε όλους, με θάρρος αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια. Θα συνομιλούμε μαζί σας χωρίς ξύλινο λόγο, με τη γλώσσα της αληθείας και της ανθρωπιάς.
Η παράταξη μας έχει έτοιμο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση του Δήμου, το όποιο θα καταθέσουμε στην κρίση σας κατά την διάρκεια εκδηλώσεων διαλόγου σε κάθε Δημοτική ενότητα.
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
Να βγάλουμε τον Δήμο από τον φοβικό απομονωτισμό του, ακολουθώντας πορεία εξωστρεφή και καινοτόμα. Να τολμήσουμε ένα ποιοτικό άλμα. Να εξελίξουμε τον τόπο μας σε ένα μέρος φιλικό προς τον άνθρωπο, ένα μέρος για να ΖΕΙΣ. Να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες που η καθεμία παρουσιάζει. Το δημαρχειοκεντρικό σύστημα διοίκησης και διαχείρισης, που λειτουργεί επί δεκαετίες, στο Δήμο Καλαβρύτων έχει τους πολίτες χειροκροτητές. Χωρίς θεσμούς συμμετοχής ή παρέμβασης, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, οι καθοριστικές για τη ζωή όλων μας αποφάσεις λαμβάνονται πάντα πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς να ερωτόμαστε.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Δήμος Καλαβρύτων εξακολουθεί να αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο διαφθοράς, όπου ζει και κερδίζει ο «φίλος» εργολάβος, ο κολλητός της απ’ ευθείας ανάθεσης και της πονηρής κατάτμησης έργων και προμηθειών. Παντού βασιλεύει το σκοτάδι.
Δεν κρυβόμαστε πίσω από ένα στείρο και ανέξοδο όχι, αλλά νοιώθουμε καλύτερα όταν υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος στις αποφάσεις και τα κριτήριά τους, όταν επικρατεί απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά. Όσοι φοβούνται τους Δημότες και τον έλεγχο στέκονται απέναντι.
Στο νέο ξεκίνημα για την ανασυγκρότηση του Δήμου Καλαβρύτων δεν ήρθαμε για υποσχεθούμε. Προτάσσουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα μας που δίνει λύση και ελπίδα στο αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί ο Δήμος. Διεκδικούμε και θα αγωνιστούμε για ένα Δήμο που θα λειτουργεί μαζί με τους πολίτες με ισόρροπη ανάπτυξη, με ισονομία και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, με κοινωνικό πρόσημο για όλους.
Ένας Δήμος που θα καθορίζει τις προτεραιότητες που έχει βάση τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και όχι τις ψηφοθηρικές επιλογές του κάθε παράγοντα.
Με ενημερωμένους Δημότες για όλα όσα τους αφορούν.
Με δημοσιότητα σε όλα τα έργα και προμήθειες, ώστε όλοι να γνωρίζουν από πριν της σκοπιμότητες και της ανάγκες της κάθε επιλογής.
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ
• Καθημερινότητα: Σύγχρονη και ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών, με εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δήμου μας μέσω των νέων τεχνολογιών, κάνοντας χρήση όλων των δυνατοτήτων που παρέχει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Προτεραιότητά μας η εξυπηρέτηση του πολίτη.
• Κοινωνική Πολιτική: Αναβάθμιση και επέκταση των κοινωνικών δομών του Δήμου, με δημιουργία νέων έξυπνων δομών στην πρωτοβάθμια φροντίδα για όλους τους δημότες και κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους, καθώς και τους συμπολίτες μας με αναπηρία.
• Περιβάλλον: Δημιουργία αναγκαίων υποδομών για Ευρωπαϊκό Δήμο Καλαβρύτων και υιοθέτηση πολιτικών κυκλικής οικονομίας. Μιας οικονομίας που στοχεύει στην διατήρηση της αξίας των πόρων στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ελαχιστοποιώντας την παραγωγή απορριμμάτων και ταυτοχρόνως προστατεύοντας το περιβάλλον.
• Επιχειρείν: Στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και δημιουργία φιλικού κλίματος προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων, εγχώριων και ξένων. Αιχμή του δόρατος η πρωτογενής παραγωγή και ο τουρισμός με ταυτόχρονη διάχυση των ωφελειών που απορρέουν από αυτά, σε όλη την επικράτεια του δήμου μας. Δημιουργία ειδικού γραφείου επιχειρηματικότητας. Αξιοποίηση κάθε δυνατού εργαλείου που μπορεί να τεθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας και θα απαντά στο κυρίαρχο αίτημά της για ανάπτυξη και απασχόληση.
• Πολιτισμός: Ανάδειξη της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Καλαβρύτων με τη δημιουργία «ζωντανών» αρχαιολογικών και ιστορικών διαδρομών. Ενεργοποίηση στο μέγιστο των κοινωνικών δυνάμεων που βρίσκονται στους δραστήριους πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους στηρίζοντας της δράσεις τους με το 1,5% των τακτικών εσόδων του δήμου.
• Οικονομικοί πόροι: Συνεχής και εντατική διεκδίκηση χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ενεργοποίηση ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις. Άμεση ενίσχυση του Δήμου με εξειδικευμένο μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό, σε όλα τα τμήματα που αναφέρονται στο υφιστάμενο οργανόγραμμα. Ειδικότερα το τμήμα των τεχνικών υπηρεσιών πρέπει να στελεχωθεί με επιπλέον έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του Δήμου για τη διεκδίκηση απαραίτητων προγραμμάτων.
Είναι κοινή ομολογία όλων ότι η απερχόμενη Δημοτική αρχή στέρησε πολλά από τους δημότες. Έχουμε τη βούληση, τις ικανότητες, το σχέδιο και το όραμα. Ρεαλιστικά, οργανωμένα, δυναμικά και αποτελεσματικά. Η ίδρυση της παράταξής μας, Συμμαχία για την Ανατροπή, μιας ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης ενεργών πολιτών, δεν είναι αποτέλεσμα κομματικών διεργασιών ή προσωπικών φιλοδοξιών. Στοχεύει να ανατρέψει το γκρίζο τοπίο στο Δήμο Καλαβρύτων και να αναδείξει την πεποίθηση μας ότι, μόνο οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη να προωθήσουν νέες ιδέες, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες. Καλούμε όλους σε μια πανστρατιά δυναμικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του τόπου μας. Η Παράταξη μας είναι ανοιχτή σε όλους. Με δημοκρατικές διαδικασίες θα αναδειχθούν ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος, ενώ από τις λαϊκές συνελεύσεις θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικού σύμβουλοι .
Προχωράμε μπροστά.
Δυναμικά.
Με όραμα θέληση και αποφασιστικότητα και σας προσκαλούμε στη πρώτη ανοιχτή συνέλευση της κοινωνίας των μελών η όποια θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στα Καλάβρυτα.
Ήρθε η ώρα της ανατροπής.
Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.
Ήρθε η ώρα του δημότη.
Η προσωρινή κεντρική γραμματεία της κίνηση ενεργών πολιτών
«Συμμαχία για την Ανατροπή».
Αθανάσιος Τεμπέλης του Βασίλειου,
Ανδρέας Καϊάφας του Γεωργίου,
Ανδρέας Καραμούζης του Χαραλάμπους,
Ανδρέας Παπαγιαννοπουλος του Θεοδώρου,
Δημήτριος Σωτηρόπουλος του Αντωνίου,
Ιωάννης Τάγαρης του Βασιλείου,
Κωνσταντίνος Παυλόπουλος του Βασιλείου,
Νεκτάριος Ξαγοράρης του Ιωάννη,
Νικόλαος Παπαβραμόπουλος του Γεωργίου,
Παναγιώτης Γάτσος του Ιωάννου,
Σωτήριος Παπαγιάννος του Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

EURO 2024 - Highlights