HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

197 έτη από την Έξοδο του Μεσολογγίου με λαμπρές εκδηλώσεις (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου, με θρησκευτική κατάνυξη και πατριωτική υπερηφάνεια τιμά εφέτος την 197η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουρά...

Η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου, με θρησκευτική κατάνυξη και πατριωτική υπερηφάνεια τιμά εφέτος την 197η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων, μια από τις ηρωικότερες σελίδες των εθνικών μας αγώνων.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετέχουν προσκεκλημένοι του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Ποιμενάρχου του Αδελφοποιημένου Δήμου Τριπόλεως.
Το πρωί του Σαββάτου οι άγιοι Αρχιερείς μετέβησαν στον Κήπο των Ηρώων και τέλεσαν επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Φιλελλήνων, παρουσία των τοπικών αρχών. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Φιλελλήνων, στο Μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ και στο Μνημείο των Κυπρίων Αγωνιστών.
Στη συνέχεια, με λιτανευτική πομπή, μεταφέρθηκαν η Εικόνα της Εξόδου, το Ιερό Λάβαρο και ο Σταυρός Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.
Αμέσως μετά οι άγιοι Αρχιερείς τέλεσαν επιμνημόσυνες δεήσεις και οι τοπικές αρχές κατέθεσαν στεφάνια στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνος, τιμώντας την 199η επέτειο του θανάτου του, στο Μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ και στον ανδριάντα του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ, τιμώντας την 197η επέτειο από τον θάνατό τους.
Το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος θα τελεσθεί ο τρισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.
Στον Κήπο των Ηρώων, ενώπιον του Τύμβου, όπου φυλάσσονται τα οστά των Πεσόντων της Εξόδου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους: της Ελληνικής Κυβερνήσεως, της Βουλής των Ελλήνων, της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Δικαστικού Σώματος, της
Ακαδημίας Αθηνών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο Τριπόλεως, ως τιμώμενο αδελφοποιημένο Δήμο και τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, με τη συμμετοχή της χορωδίας του
Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.
Παρών στις εκδηλώσεις της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος και Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.