HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ: ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΤΟ '21 ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ- ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Χιλιάδες κόσμου (υπολογίζεται κοντά στις 5.000), παραβρέθηκαν και προσκύνησαν το Ιερό της Ελλάδας την Αγία Λαύρα και γιόρτασαν την Εθνική μα...

Χιλιάδες κόσμου (υπολογίζεται κοντά στις 5.000), παραβρέθηκαν και προσκύνησαν το Ιερό της Ελλάδας την Αγία Λαύρα και γιόρτασαν την Εθνική μας Παλιγγενεσία.
Οι μοναδικές ερμηνείες του θεατρικού ομίλου "Πάνος Μίχος" αναβίωσαν για άλλη μια χρονιά το 21 και χάρισαν εικόνες και ακούσματα από την ηρωική εκείνη περίοδο της ιστορίας του τόπου μας. Εκεί μπροστά στο εκκλησάκι της Αγίας Λαύρας που ξεκίνησε η εθνική μας παλιγγενεσία παλιοί και νέοι πραγματοποίησαν σήμερα 25η Μαρτίου 2023, την αναβίωση της ορκωμοσίας των αγωνιστών, όπως έγινε πριν από 202 χρόνια.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρης Σκάλκος, την Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ιάσωνας Φωτήλας, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η Βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, το ΠΑΣΟΚ ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος Φωκίωνας Ζαΐμης, την Ελληνική λύση η κ. Φράγκου. Παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι και των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Να σημειώσουμε οτι πρωί στο Καθολικό της παλεφάτου Μονής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεοκλήτου και του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου. Ακολούθησε, κατάθεση στεφάνων στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας, το μοναδικό στην Ελλάδα, Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής και ομιλία απ’ τον Ομότιμο Καθηγητή και Προκοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Κοινωνιολογίας της Θρησκείας και της Κοινωνικής Ηθικής Απόστολο Νικολαΐδη.
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων
{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.