HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καρναβαλικό χρώμα και παρελάσεις σε Καλάβρυτα, Κλειτορία, Τριπόταμα και Δάφνη

Καρναβαλικό χρώμα και πάλι στα Καλάβρυτα μετά απ’ την υποχρεωτική διακοπή λόγω πανδημίας. Το πρωί της Τρίτης συνεργείο του Δήμου τοποθέτησε...

Καρναβαλικό χρώμα και πάλι στα Καλάβρυτα μετά απ’ την υποχρεωτική διακοπή λόγω πανδημίας. Το πρωί της Τρίτης συνεργείο του Δήμου τοποθέτησε καρναβαλικά στοιχεία («μπάστακες») στο κέντρο της πόλης, ενόψει και του Καλαβρυτινού Καρναβαλιού της προσεχούς Κυριακής 19 Φεβρουαρίου.
Το Καλαβρυτινό Καρναβάλι διοργανώνεται και φέτος από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων, με παρέλαση στον κεντρικό πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου.
Επίσης, την προσεχή Παρασκευή οργανώνεται ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Ψωφίδας, με τη στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων.
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, στις Δημοτικές Ενότητες Κλειτορίας και Παϊων, με τις καθιερωμένες παρελάσεις στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου σε Κλειτορία και Δάφνη αντίστοιχα, υπό τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας και του Συλλόγου Δαφναίων Αθήνας και Πειραιά και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων.
Όπως κάθε χρόνο, στο σύνολο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο Δήμο Καλαβρύτων κατά την περίοδο της Αποκριάς κυριαρχούν το κέφι, η σάτιρα, η μεγάλη συμμετοχή των δημοτών, οι ευφάνταστες μεταμφιέσεις και καρναβαλικές κατασκευές αλλά και ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που συμμετέχουν στα καρναβαλικά δρώμενα και στους χορούς.
«Είναι εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα, στην Κλειτορία, στη Δάφνη και στην Ψωφίδα που έχουν αφετηρία και δύναμη τους ίδιους τους δημότες μας. Ο Δήμος πλαισιώνει και υποστηρίζει ενεργά όλες αυτές τις δράσεις, όπως έχει χρέος να κάνει, ωστόσο η κινητήριος δύναμη των καρναβαλικών εκδηλώσεων και η δημιουργική πνοή τους είναι οι ίδιοι οι καρναβαλιστές μας, οι σύλλογοι και η νεολαία μας. Με το κέφι, με τη φαντασία και το ευρηματικό τους πνεύμα», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.